Wiki

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Wiki nyaéta hiji ramatloka (atawa koleksi dokumén hiperteks séjénna) anu kaci ku pamaké pikeun nambahan eusina, kawas di forum Internet, tapi ogé eusina kaci diédit ku pamaké séjén.

Istilah ieu ogé bisa ngarujuk ka software kolaboratif anu dipaké pikeun nyiptakeun ramat loka sarupaning éta.

Wiki (jeung hurup badag 'W') and Wikiwikiweb sakapeung dipaké pikeun ngarujuk ka Portland Pattern Repository, wiki anu pang mimiti diciptakeun. Nu ngarojong pamakéan ieu ngusulkeun pamakéan hurup leutik 'w' pikeun ngabédakeun istilah generik anu keur diomongkeun di dieu. Wiki wiki asalna ti istilah basa Hawaii pikeun "gancang" atawa "gancang pisan".

Sakapeung istilah wikiwiki atawa Wikiwiki dipaké batan wiki. Istilah-istilah ieu bisa dipaké sacara gantian sanajan béda tetempoan ngeunaan kapitalisasi ogé bisa dilarapkeun dina cara anu jiga.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg