Wikipedia:Artikel téh naon?

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Tempo ogé: Wikipédia:NLD

Artikel Wikipédia hartina kaca nu mibanda émbaran kawas énsiklopédi atawa almenak ("kawas almenak" nyaéta béréndélan, kala, tabel, atawa grafik).

Tempo Sadaya kaca pikeun daptar sadaya artikel Wikipédia sarta Wikipédia:Statistik pikeun statistik na Wikipédia jeung pertumbuhanana.

"Artikel" teu kaasup kaca naon baé nu ngaranspasina geus ditangtukeun pikeun tujuan tinangtu, kayaning:

  • ngaranspasi (Wikipedia) pikeun bahan ngeunaan subjék méta nu patali jeung Wikipédia (misalna, Wikipédia:Statistik katut kaca obrolanana);
  • ngaranspasi talk (obrolan/sawala) pikeun nyawalakeun nu merenah ngeunaan eusi kaca (misalna, Talk:Matematika)
  • ngaranspasi special (husus) nu kacana dijieun ku software dumasar paménta (tempo Wikipédia:Kaca husus);
  • ngaranspasi user (pamaké) pikeun kaca-kaca nu dipaké ku individu kontributor Wikipédia (misal, User:Budhi).
  • ngaranspasi image (gambar) nu dipaké pikeun ngajéntrékeun jeung nandaan gambar (misalna, Image:Anatomi otot.jpg)
  • ngaranspasi MediaWiki nu dipaké keur nangtukeun shortcuts sarta string atawa tatahan téks séjén nu dipaké sabudeureun Wikipédia (misal, MediaWiki:Disclaimers)
Panneau travaux.png Artikel ieu keur dikeureuyeuh, ditarjamahkeun tina basa Inggris.
Bantosanna diantos kanggo narjamahkeun.

Dina kulit Monobook (default), tipe kacana némbongan in the currently selected tab and non-article pages have a light blue background. In the Classic skin, pages from these namespaces are displayed on a yellow background to distinguish them from pages in the article namespace.

Teu kabéh kaca di ngaranspasi artikel disebut artikel; hususna di:

  • Tepas;
  • lolobana kaca "Taratas" nu kaasup artikel can jadi;
  • kaca kaca disambiguasi dipaké keur resolve conflicts ngaran;
  • kaca "alihan" dipaké keur nyambungkeun hiji kaca ka kaca séjén;

Nudisebut artikel ku software di Statistik nyaeta: kaca nu di ngaranspasi artikel, nulain alihan jeung ngabogaan saheunteuna hiji tumbu wiki. The statistics software currently has no method of detecting disambiguation pages, however; nor does it disregard Stubs and Stublists (lists templates with little or no content).

Tempo en:Wikipedia:Naming conventions pikeun neuleuman cara méré ngaran/judul hiji artikel jeung Wikipédia:Kaca nu dijaga pikeun béréndélan kaca nu disetél ukur bisa dibaca ku nu lain Kuncén Wikipédia.

Sumber[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]