Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2014

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2014:

Malé, ibu kota Maladéwa.

Malé, ibu kota Maladéwa.

Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kapadetan pangeusi kota/kabupatén di Propinsi Jawa Kulon.

Kapadetan pangeusi kota/kabupatén di Propinsi Jawa Kulon dumasar sénsus 2010.

Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Sasak Theodor Heuss ngahubungkeun Wiesbaden jeung Mainz meuntas Walungan Rhine, Jérman.
Sasak Theodor Heuss ngahubungkeun Wiesbaden jeung Mainz meuntas Walungan Rhine, Jérman.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Balayar és di Nasva, Éstonia. Pasanggiri Éropa DN 2011.
Balayar és di Nasva, Éstonia. Pasanggiri Éropa DN 2011.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Gugus béntang NGC 3324.
Gugus béntang NGC 3324.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Istana Neuschwanstein di Bavaria, Jérman.
Istana Neuschwanstein di Bavaria, Jérman.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Puseur Élmu Pangaweruh Makau, Cina.
Puseur Élmu Pangaweruh Makau, Cina.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Teluk El Guamache, Vénézuéla.
Teluk El Guamache, Vénézuéla.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kuintét Stephan.
Gugus galaksi Kuintét Stephan.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Ngorongoro.
Kawah Ngorongoro, Tanzania.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Londok Namaqua
Londok Namaqua (Chamaeleo namaquensis) di Hardap, Namibia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Sukhoi Superjet 100
Sukhoi Superjet 100 keur ngapung di deukeut Sanremo, Italia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Budak Kayan.
Budak Kayan ti Myanmar di pangungsian di Thailand.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Mont Blanc.
Puncak Dôme du Goûter, Mont Blanc, ditempo ti Gare des Glaciers.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pamandangan Silven, Bulgaria
Silven, Bulgaria.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Jatiluhur
Bendungan Jatiluhur.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Anjing laut Baikal
Anjing laut Baikal.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Gedong Saté
Gedong Saté, Bandung
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Sasak Munara London.
Sasak Munara, London, Inggris.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Gunung Popocatepetl
Gunung Popocatepetl, Méksiko.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Città di San Marino
Bénténg Città di San Marino, Italia Tengah.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Marcapada
Marcapada ditempo ti satelit Suomi NPP.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Nébula Hulu Kuda
Nébula Hulu Kuda nu aya di rasi béntang Orion, kiduleun béntang Alnitak.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Gunung Ai-Petri
Isuk di Gunung Ai-Petri, Krimea.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Tangkal sékuoia di Taman Nasional Sequoia, Amérika Sarikat.
Tangkal sékuoia di Taman Nasional Sequoia, Amérika Sarikat.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Nalayan Méksiko.
Nalayan di basisir Acapulco, Méksiko.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Sandhamn aya di wétaneun ibukota Swédia, Stockholm.
Sandhamn, Swédia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Présidén Amérika Sarikat Barack Obama jeung atlit senam Amérika Sarikat McKayla Maroney, 2012.
Présidén Amérika Sarikat Barack Obama jeung atlit senam Amérika Sarikat McKayla Maroney, 2012.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Sasak Jéndral Rafael Urdaneta meuntasan Situ Maracaibo, Vénézuéla.
Sasak Jéndral Rafael Urdaneta meuntasan Situ Maracaibo, Vénézuéla.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Taman Nasional Yosemite, Amérika Sarikat.
Taman Nasional Yosemite, Amérika Sarikat.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Jalan Długa, Gdansk, Polandia. Katinggal ogé di tukang aya Balékota Gdansk.
Jalan Długa, Gdansk, Polandia, ditempo ka arah Balékota Gdansk.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Yeni Cami (Masigit Anyar) jeung Sasak Galata, Istanbul, Turki.
Yeni Cami (Masigit Anyar) jeung Sasak Galata, Istanbul, Turki.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pangamén keur mintonkeun sulap/sihir di Praha.
Pangamén keur mintonkeun sulap/sihir di Praha.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Karbon gelas
Karbon gelas badag, beurat 570 g, jeung kubus grafit 1 cm3 pikeun babandingan.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Gajah di Taman Nasional Minneriya, Sri Langka
Ménél gajah liar Asia (Elephas maximus maximus) keur nyusu di Taman Nasional Minneriya, Sri Langka.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Biruang Kutub ngajleng
Biruang Kutub ngajleng, Pulo Spitsbergen, Svalbard, Norwégia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Gelap jeung méga sirkular
Poto anu némbongkeun gelap jeung pola méga sirkular, ditempo ti Ékspédisi 20 ISS (International Space Station).
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Alhambra ti Mirador de San Nicolas
Panorama pasosoré karaton Alhambra ditempo ti Mirador de San Nicolas, Granada, Spanyol.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Sporofit Diphyscium foliosum
Sporofit Diphyscium foliosum.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Walungan Kalmius, Cagar Alam Kalmius, Ukraina.
Walungan Kalmius, Cagar Alam Kalmius, Ukraina.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Bal plasma dipoto ti luhur
Bal plasma dipoto ti luhur. Butuh éksposur 1/60s pikeun bisa néwak gambar filamén plasmana.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pari Manta Raksasa di Raja Ampat, Papua Kulon
Potrét Pari Manta Raksasa (Manta birostris). Ieu sato raksasa téh (ampar 'jangjang' ti kénca ka katuhu nepi ka 7 méter) ngojay dina arus kuat ku cara 'hiber' maké 'jangjang' (sirip péktoral) siga manuk. Raja Ampat, Papua Kulon, Indonésia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Ubur-ubur kotak Tripedalia cyctophora
Ubur-ubur kotak Tripedalia cyctophora, pituin Laut Karibia jeung Indo-Pasifik Tengah.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Ceuyahna kloroplas dina daun lukut Bryum capillare
Sél daun hirup lukut Bryum capillare, némbongkeun ceuyahna kloroplas (baruleud héjo) jeung guruntulan aci/amilum di jerona.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Héring Raja di Weltvogelpark Walsrode, Jérman
Héring Raja (Sarcoramphus papa) di Weltvogelpark Walsrode (Taman Manuk Walsrode), Jérman.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kuburan masal di Estépar, korban Perang Sipil Spanyol
Salasahiji kuburan masal anu kapanggih di Estépar (Burgos) ti Agustus-Séptémber 1936, ngamimitian Perang Sipil Spanyol.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
[[File:|300px|Pura minangka titingal Prabu Siliwangi|link=File:]]
Pura Parahyangan Agung Jagatkarta, pura nu aya di tutugan Gunung Salak béh kalér. Nu ceuk sakaol diadegkeun mangsa Pajajaran masih jaya.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Jandéla jeung stuko di Karaton Nasrid, Alhambra
Jandéla jeung stuko (susuluk Bani Nasrid: walā ghāliba illallāh (ولا غالب إلا الله)) di "Cuarto Dorado", Karaton Nasrid, Alhambra, Granada, Andalusia, Spanyol.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Tari Condong pidangan Sekar Jepun Universitas Sanata Dharma
Tari Condong dipidangkeun ku Sekar Jepun Universitas Sanata Dharma, sanggar tari Bali dina milangkala anu ka-17.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Supa Amanita muscaria di Jérman
Supa Amanita muscaria, kulawarga Amanitaceae. Perenah: Jérman, Erbach, Ringingen.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Maung Jawa, (kulawarga Animalia, Spésiés: Panthera tigris sondaica)
Maung Jawa, (kulawarga Animalia, Spésiés: Panthera tigris sondaica) anu kara diporo ku urang Walanda di Malingping, Banten dina sasih Méi 1941, terus dipoto bareng jeung kolot ogé barudak-barudakna. Kiwari Maung Jawa geus teu bisa dipanggihan deui.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Sasak Kutai Kartanegara, Kutai Kartanegara, Kalimantan Wétan.
Sasak Kutai Kartanegara meuntasing walungan Mahakam anu numbukeun Timbau jeung Teluk jero (Kungsi rugrug dina ping 26 Nopémber 2011 jam 16.20 wayah satempat).
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...