Wikipedia:Gambar petingan/Daptar Gambar petingan 2017

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Daptar Gambar petingan nu kapilih dina taun 2017:

Biruang kutub keur ngudag mangsa
Biruang kutub (Ursus maritimus) keur ngudag mangsa.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Maresenspitze di Taman Nasional High Tauern
Maresenspitze (2.915 méter) di Taman Nasional High Tauern deukeut Mallnitz, Carinthia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Opat rupa buah pir
Opat rupa buah pir: Bartlett (Williams), D'Anjou, Forelle héjo, jeung Bartlett (Williams) beureum
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Munding Aprika (Syncerus caffer) jalu jeung manuk Buphagus erythrorhynchus
Munding Aprika (Syncerus caffer) jalu jeung manuk Buphagus erythrorhynchus, KwaZulu Natal, Aprika Kidul.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Papatong jarum badag (Pyrrhosoma nymphula) jalu
Papatong jarum badag (Pyrrhosoma nymphula) jalu, Dry Sandford Pit, Oxfordshire.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pneumatopor tangkal Taxodium distichum
Pneumatopor tangkal Taxodium distichum dina wates darat jeung cai (33 cm luhureun cai, lébar 27 cm).
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
És dina kawat cucuk pager
És dina kawat cucuk pager di Strandbadweg, Dülmen, North Rhine-Westphalia, Jérman.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Poto makro Forint Hungaria
Poto makro pola potrét (citak Intaglio, épék taktil). Duit 1000 Forint Hungaria. Lega obyék: 18,1 x 13,5 mm. Lénsa: Olympus M.60 mm + Raynox 250. [1]
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Keuyeup karang beureum (Grapsus grapsus) ti Ékuador
Keuyeup karang beureum (Grapsus grapsus), Cerro Brujo, Pulo San Cristóbal, Kapuloan Galapagos, Ékuador.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Spésimén haphap di hiji musieum di Jérman
Haphap (Draco volans) Linné, 1758, spésimén musieum; Staatliches Museum für Naturkunde Karlsruhe, Jérman.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Beruk di Jabal Toriq
Beruk di Jabal Toriq (Macaca sylvanus)
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Walungan Yuba Kidul, Kota Névada, keur ca'ah
Ca'ah handapeun rawayan Old Route 49 anu meuntas Walungan Yuba Kidul di Kota Névada, Kalifornia, dilalajoan ku wisatawan lokal jeung régional, 9 Januari 2017.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Bentukan és
Bentukan és dina gawir granit di Gåseberg, Lysekil Municipality, Swédia. "cingcin pertumbuhan" atawa banding kabentuk nalika cai dina taneuh luhureun gawir cair mangsa beurang, sarta beku mangsa peuting.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Gunung Ararat ditempo ti deukeut Artasat, Arménia
Tetempoan Gunung Ararat jeung tegal Ararat mangsa isuk ti deukeut kota Artasat di Arménia (gabungan dua poto).
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Soang bodas (Cygnus olor) jeung anakna, Sétu Wolvercote, Oxford
Soang bodas (Cygnus olor) jeung anakna, Sétu Wolvercote, Oxford.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Caladi Melanerpes rubricapillus bikang
Caladi Melanerpes rubricapillus bikang, Tobago
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Masigit Sultan Omar Ali Saifuddin
Sareupna di Masigit Sultan Omar Ali Saifuddin Brunéi Darussalam.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kukupu 'Loxura atymnus'
Kukupu Loxura atymnus, hiji spésiés Lycaenidae di Asia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kantor Nokia Networks di Munih
Kantor Nokia Networks di Munih, Jérman: 'ténjo panon-Cacing'.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Guha és di Pulo Olkhon
Guha és di Pulo Olkhon, Sibéria wétan, Rusia.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pabukon Nagara jeung Universitas, Dénmark
Rohang baca di Pabukon Nagara jeung Universitas (Statsbiblioteket) di Aarhus, Dénmark.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Situ Mackay, Australia
Situ Mackay, Australia, dipoto ku satelit Copernicus Sentinel-2B.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Lancah pamoro Heteropoda venatoria
Heteropoda venatoria ti kulawarga Sparassidae, lancah pamoro. Lancah pituin wewengkon tropis di sakuliah dunya, tapi bisa hirup ogé di wewengkon subtropis.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Arabés Islam di Masjid Aydar Kadi, Masédonia
Arabés Islam di Masjid Aydar Kadi, Bitola, Masédonia. Arabés kieu lolobana dijieun tina pola tutuwuhan anu diadumaniskeun jeung pola géométrik.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Simeut ti Leuweung Bobiri, Gana
Simeut Zonocerus variegatus, bikang, Leuweung Bobiri, Gana
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Solat Idul Fitri di Bangkinang, Riau
Solat Idul Fitri 1 Syawwal di Bangkinang, Riau (1910-1930-an).
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Solat Idul Fitri di Makassar
Solat Idul Fitri di Makassar. Takbir babarengan di alun-alun, dipingpin ku Haji Mokhtar Luthfi.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kapibara
Kapibara di sisi Walungan Tiete, Arealva
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Urang Baduy keur maén calung
Urang Baduy dayeuhan Banten keur maén calung. Calung ngan aya di Jawa Kulon (ngaranna Sunda, kiwari asup Propinsi Banten). Urang Baduy hirup di tengah pagunungan di Jawa Kulon, kuloneun Bogor.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kembang Passiflora incarnata di Taman Botanik Norfolk, Virginia
Kembang Passiflora incarnata mekar di Taman Botanik Norfolk, Norfolk, Virginia, AS.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Dua cakung phyllomedusa rohdei ti Brasil.
Dua cakung phyllomedusa rohdei jalu. Dipoto di Leuweung Atlantik - Leuweung Tutupan Michelin - Igrapiúna, Bahia, Brasil.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Walinagara Pasundan jeung mentrina.
Walinagara Pasundan R.A.A. Wiranatakusumah (?) jeung mentrina.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Proklamasi Kamerdika'an Indonésia
Ir. Soekarno (Bung Karno) dibarengan ku Drs. Mohammad Hatta (Bung Hatta) ngawawarkeun Kamerdika'an Indonésia poé Juma'ah, 17 Agustus 1945 jam 10.00 isuk di Pegangsaan Timur 56 Jakarta (kiwari Jalan Proklamasi).
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Papatong jarum
Papatong jarum (Lestes sponsa) lalakina, Warren Heath, Hampshire.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Moeharam Wiranata Koesoema jeung istrina Mien Nawawi
Potrét Moeharam Wiranata Koesoema jeung istrina Mien Nawawi.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Pabrik bata di Madagaskar
Pabrik bata di Madagaskar.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Jesse Richman maén 'kitesurfing' di Haway.
Jesse Richman, dipoto ku Pierre Bouras, 'kitesurfing' di Peʻahi, Maui, Haway.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Arabés dina kubah Masjid Férhat-Pasya, Banja Luka, Republika Srpska
Arabés dina bagian jero kubah Masjid Férhat-Pasya di Banja Luka, Republika Srpska, Bosnia-Herzegovina
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Manuk héring griffon luhureun Gunung Carmel
Manuk héring griffon keur ngawang luhureun Gunung Carmel di Israél.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kembang Cirsium еriophorum di Taman Nasional Kozara
Kembang Cirsium еriophorum, Taman Nasional Kozara, Républik Srpska. Diaméter kembang 4 séntian.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kapal perang USS Mitscher (DDG 57) ngabagéakeun réplika frégat "Hermione".
Kapal perang USS Mitscher (DDG 57) ngabagéakeun réplika frégat "Hermione" ti Prancis dina acara pangéling-éling Perang Virginia Capes di luar Basisir Wétan Amérika Serikat.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Suzzanna Martha Frederika van Osch.
Suzzanna dipotrét di Studio Poto Tati taun 1963.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Nukhbat al-Fikar fi Musthalahi Ahl al-Atsar.
Nukhbat al-Fikar fi Musthalahi Ahl al-Atsar nyaéta kitab klasik ti abad ka-9 Hijriah (ka-15 M) dina widang Musthalah hadits karya Al-Hafizh Ibnu Hajar al-Asqalani. Ieu kitab dijadikeun dadasar ku santri dina nyangkem Usul al-Hadits. Pedaranna ngawengku rupa-rupa aspék élmu hadits kayaning jujutan parawian, parawi, klasifikasi hadits, jeung lianna.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kokoncian
Sét kokoncian ti ukuran 6 nepi ka 9 mm.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Sagara keusik di Taman Nasional Lençóis Maranhenses
'Sagara' keusik, Taman Nasional Lençóis Maranhenses, Maranhão.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Laleur Sarcophaga carnaria
Laleur Sarcophaga carnaria keur jalangan.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Méteran listrik di Kalkuta
Méteran listrik di Kalkuta, India
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Papatong jarum
Agriocnemis pieris, White Dartlet, kaasup papatong jarum génus Agriocnemis tina sub-famili coenagrionidae Coenagrionidae.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kembang api di Palabuan Sochi, Krasnodar Krai, Russia
Kembang api di Palabuan Sochi, Krasnodar Krai, Russia
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kapinis Hirundo smithiingahuapan anakna
Kapinis Hirundo smithii ngahuapan anakna.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...
Kristalografi sinar-X pikeun ngaidéntifikasi struktur atom jeung molékul kristal.
Kristalografi sinar-X nyaéta pakakas pikeun ngidéntifikasi struktur atom jeung molékul kristal. Gerakan ieu mesin salila 80 detik bisa méré sawangan nu béda kana hasil ngukur ilmiah nu kawilang anca nepi ka bisa katémbong eureun ku gancangna shutter dina 90 detik.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...

Citakan:Gambar petingan/52 2017