Wikipedia:Kaca pamaké

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh

Kaca pamaké nyaéta kaca husus anu disadiakeun dina Wikipedia pikeun mintonkeun informasi ngeunaan saurang pamaké Wikipedia. Detil ngeunaan diri Anjeun, minangka pamaké Wikipedia, hadéna mah teu diasupkeun kana kaca-kaca artikel Wikipedia, tapi diasupkeun kana kaca ieu. Tingali kaca pamaké Anjeun di dieu

Naon anu meunang ditémbongkeun dina kaca pamaké?[édit sumber]

  • Sagala hal anu patali jeung aktifitas Anjeun di Wikipedia (misalna jurnal, rencana gawé, kutipan favorit, gambar favorit, artikel faforit, atawa opini Anjeun ngeunaan Wikipedia.
  • Profil pribadi Anjeun. Kudu diinget, Wikipedia téh lain anu nyadiakeun layanan hosting situs probadi haratis, tapi informasi sakadarna ngeunaan diri Anjeun bakal mangpaat pikeun pamaké séjénna sangkan leuwih wanoh ka Anjeun. Tapi upama Anjeun perlu karahasiaan (privasi), Anjeun bisa waé nyumputkeun sababaraha informasina.
  • Basa asing anu dipikanyaho ku Anjeun.
  • Kotak pamaké anu luyu jeung Anjeun.
  • Tutumbu kana situs wéb Anjeun.
  • Gambar anu dijieun ku Anjeun.
  • Pamaké séjén mungkin bakal nambahkeun gambar, béntang Wikipedia, atawa layang pangajén séjénna.
  • Béwara lamun hak pikeun ngédit Anjeun keur dicabut pikeun jangka waktu anu ditangtukeun ku kuncén.

Subkaca pamaké[édit sumber]

Leuwih kurang sarua jeung kaca pamaké atawa kaca obrolan pamaké.

  • Artikel anu keur dipigawé/ditarjamahkeun
  • Arsip kaca (atawa kaca obrolan)
  • Nyobaan kaca, misalna nyobaan citakan anyar
  • Bagian kaca pamaké Anjeun cukup lega pikeun dijieun kaca anu mandiri.

Naon anu teu meunang ditémbongkeun dina kaca pamaké?[édit sumber]

  • Blog anu taya patalina jeung Wikipedia
  • Diskusi anu taya hubunganna jeung Wikipedia
  • Informasi pribadi anu taya hubunganna jeung Wikipedia
  • Opini pribadi anu taya hubunganna jeung Wikipedia
  • Informasi ngeunaan pribadi jalma séjén tanpa ijin ti jalmana sorangan
  • Iklan bisnis anu taya hubunganna jeung Wikipédia (misalna tutumbu kana situs komérsial atawa situsreferral)
  • Matéri séjén anu taya hubunganna jeung Wikipédia
  • Matéri anu nyerang pamaké séjén
  • Ngulinkeun kekekecapan, jeung hal-hal séjénna anu kaasup minangka "hiburan".
  • Gambar berkas anu teu moga lisénsi pamaké adil
  • Katagori atawa citakan anu teu pantes (utamana anu hadéna dipaké pikeun artikel jeung sajabana.)

Kaca pamaké Wikipediawan nu séjénna[édit sumber]

Sakabéh Wikipediawan anu mibanda kaca pamakéna séwang-séwangan. Unggal Wikipediawan dibéré kalaluasaan pikeun ngédit, maké, jeung ngamekarkeun kaca pamakéna (jeung sub-kaca pamaké) milik séwang-séwangan. Ngédit kaca pamaké nu séjén téh dipahing pisan (iwal diwawarkeun sacara jelas dina kaca pamaké nu séjénna), iwal ti pikeun hal-hal téknis misalna malikkeun tina vandaliskeun, lantaran maké citakan anu teu luyu, jrrd. Kudu hormat ka Wikipediawan nu séjénna.