Wikipedia:LanguageSu.php

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Purge

LanguageSu.php at CVS[édit sumber]

Basa Sunda (LanguageSu.php at CVS)[édit sumber]

  • ...

English (LanguageSu.php at CVS)[édit sumber]

  • The page is intentionally placed here and not at meta: in order to allow users and visitors to adapt and discuss the interface.
  • Gangleri 20:44, 27 Apr 2005 (UTC)


Sorry!

  • There is no language file for su: at http://cvs.defau.lt/phase3/languages/
  • The content was taken now (20:44, 27 Apr 2005 (UTC)) from su: Wikipedia
  • This content includes mainly the MediaWiki messages. The definitions required to translate the names of the namespaces are not included at the moment.
  • 20:44, 27 Apr 2005 (UTC)

... – See also[édit sumber]

... – Content[édit sumber]

Basa Sunda (...)[édit sumber]

...:

  1. ...

English (Content)[édit sumber]

Notes:

  1. In the section "Content" <pre> – </pre> (extensions to the syntax) are used in order to display normal text without generating wiki links etc.
  2. Many of the messages below are used neither Wikipedia nor in its sister projects. Nevertheless we should translate and discuss them all.

php[édit sumber]

Ieu mangrupa daptar sadaya pesen sistim nu aya na MédiaWiki:spasingaran.

$wgAllMessagesSu = array(
'1movedto2' => "$1 dipindahkeun ka $2",
'1movedto2_redir' => "$1 dipindahkeun ka $2",
'Monobook.css' => " /* édit koropak ieu pikeun nyaluyukeun kulit ''monobook'' pikeun sakabéh situs */",
'Monobook.js' => "/* tooltips and access keys */ ta = new Object(); ta['pt-userpage'] = new Array('.','Kaca pamaké kuring'); ta['pt-anonuserpage'] = new Array('.','Kaca pamaké pikeun IP nu ku anjeun keur diédit'); ta['pt-mytalk'] = new Array('n','Kaca omongan kuring'); ta['pt-anontalk'] = new Array('n','Sawala ngeunaan éditan ti alamat IP ieu'); ta['pt-preferences'] = new Array('','Préferénsi kuring'); ta['pt-watchlist'] = new Array('l','Daptar kaca nu diawaskeun ku anjeun parobahanana.'); ta['pt-mycontris'] = new Array('y','Daptar sumbangsih kuring'); ta['pt-login'] = new Array('o','Anjeun langkung saé lebet log, sanaos teu wajib.'); ta['pt-anonlogin'] = new Array('o','Anjeun langkung saé lebet log, sanaos teu wajib.'); ta['pt-logout'] = new Array('o','Kaluar log'); ta['ca-talk'] = new Array('t','Sawala ngeunaan eusi kaca'); ta['ca-edit'] = new Array('e','Anjeun bisa ngédit kaca ieu. Mangga pigunakeun tombol sawangan saméméh nyimpen.'); ta['ca-addsection'] = new Array('+','Tambihan koméntar kana sawala ieu.'); ta['ca-viewsource'] = new Array('e','Kaca ieu dikonci, tapi anjeun masih bisa muka sumberna.'); ta['ca-history'] = new Array('h','Vérsi heubeul kaca ieu.'); ta['ca-protect'] = new Array('=','Protect this page'); ta['ca-delete'] = new Array('d','Hapus kaca ieu'); ta['ca-undelete'] = new Array('d','Simpen deui éditan kaca ieu nu geus dijieun saméméh dihapus'); ta['ca-move'] = new Array('m','Pindahkeun kaca ieu'); ta['ca-nomove'] = new Array('','Anjeun teu wenang mindahkeun kaca ieu'); ta['ca-watch'] = new Array('w','Tambahkeun kaca ieu kana awaskeuneun kuring'); ta['ca-unwatch'] = new Array('w','Kaluarkeun kaca ieu tina awaskeuneun kuring'); ta['search'] = new Array('f','Téangan wiki ieu'); ta['p-logo'] = new Array('','Tepas'); ta['n-mainpage'] = new Array('z','Sindang ka Tepas'); ta['n-portal'] = new Array('','Ngeunaan proyékna, naon nu bisa dipigawé, di mana néangan naon'); ta['n-currentevents'] = new Array('','Panggihan iber ngeunaan nu lumangsung kiwari'); ta['n-recentchanges'] = new Array('r','Daptar parobahan anyar na wiki.'); ta['n-randompage'] = new Array('x','Muatkeun kaca acak'); ta['n-help'] = new Array('','Tempat pikeun néangan.'); ta['n-sitesupport'] = new Array('','Support us'); ta['t-whatlinkshere'] = new Array('j','Daptar kaca-kaca wiki nu numbu ka dieu'); ta['t-recentchangeslinked'] = new Array('k','Parobahan anyar na kaca-kaca nu numbu ka dieu'); ta['feed-rss'] = new Array('','Asupan RSS pikeun kaca ieu'); ta['feed-atom'] = new Array('','Asupan atom pikeun kaca ieu'); ta['t-contributions'] = new Array('','Témbongkeun daptar sumbangsih pamaké ieu'); ta['t-emailuser'] = new Array('','Kirim surélék ka pamaké ieu'); ta['t-upload'] = new Array('u','Muatkeun koropak gambar atawa média'); ta['t-specialpages'] = new Array('q','Daptar sadaya kaca husus'); ta['ca-nstab-main'] = new Array('c','Témbongkeun eusi kaca'); ta['ca-nstab-user'] = new Array('c','Témbongkeun kaca pamaké'); ta['ca-nstab-media'] = new Array('c','Témbongkeun kaca média'); ta['ca-nstab-special'] = new Array('','Ieu kaca husus, anjeun teu bisa ngédit ku sorangan.'); ta['ca-nstab-wp'] = new Array('a','Témbongkeun kaca proyék'); ta['ca-nstab-image'] = new Array('c','Témbongkeun kaca gambar'); ta['ca-nstab-mediawiki'] = new Array('c','Témbongkeun pesen sistim'); ta['ca-nstab-template'] = new Array('c','Témbongkeun citakan'); ta['ca-nstab-help'] = new Array('c','Témbongkeun kaca pitulung'); ta['ca-nstab-category'] = new Array('c','Témbongkeun kaca kategori');",
'about' => "Ngeunaan",
'aboutpage' => "Wikipédia:Ngeunaan",
'aboutsite' => "Ngeunaan {{SITENAME}}",
#'accesskey-compareselectedversions' => "v",
#'accesskey-minoredit' => "i",
#'accesskey-preview' => "p",
#'accesskey-save' => "s",
#'accesskey-search' => "f",
'accmailtext' => "Sandi keur '$1' geus dikirim ka $2.",
'accmailtitle' => "Sandi geus dikirim.",
'acct_creation_throttle_hit' => "Punten, anjeun geus nyieun $1 rekening, teu bisa nyieun deui.",
'actioncomplete' => "Peta geus réngsé",
'addedwatch' => "Geus ditambahkeun ka awaskeuneun",
'addedwatchtext' => "Kaca \"$1\" geus ditambahkeun ka [[Special:Watchlist|awaskeuneun]] anjeun.
Parobahan jaga kana kaca ieu katut kaca Omonganana bakal dibéréndélkeun di dinya, sarta kacana bakal katémbong '''dikandelan''' dina [[Special:Recentchanges|daptar parobahan anyar]] sangkan leuwih gampang nyokotna.

<p>Mun jaga anjeun moal deui ngawaskeun parobahan na kaca éta, klik tumbu \"Eureun ngawaskeun\" na lajursisi.",
'addgroup' => "Tambahkeun Golongan",
#'addsection' => "+",
'administrators' => "Wikipédia:Kuncén",
'affirmation' => "Kuring mastikeun yén nu nyepeng hak cipta koropak ieu satuju ngalisénsikeun dina panangtayungan $1.",
'all' => "sadaya",
'allarticles' => "Sadaya artikel",
'alllogstext' => "Témbongan gabungan log muatan, hapusan, koncian, peungpeukan, jeung kuncén. Bisa dipondokkeun ku cara milih tipe log, ngaran pamaké, atawa kaca nu dimaksud.",
'allmessages' => "Sadaya pesen sistim",
'allmessagescurrent' => "Téks kiwari",
'allmessagesdefault' => "Téks ''default''",
'allmessagesname' => "Ngaran",
'allmessagesnotsupportedDB' => "Special:AllMessages teu dirojong sabab wgUseDatabaseMessages pareum.",
'allmessagesnotsupportedUI' => "Basa ''interface'' anjeun kiwari <b>$1</b> teu dirojong ku Special:AllMessages na loka ieu.",
'allmessagestext' => "Ieu mangrupa daptar sadaya pesen sistim nu aya na MédiaWiki:spasingaran.",
'allpages' => "Sadaya kaca",
'allpagesformtext1' => "Témbongkeun kaca mimiti $1",
'allpagesformtext2' => "Pilih spasingaran: $1 $2",
'allpagesnamespace' => "Sadaya kaca ($1 spasingaran)",
'allpagesnext' => "Salajengna",
'allpagesprev' => "Saméméhna",
'allpagessubmit' => "Jung",
'alphaindexline' => "$1 ka $2",
'alreadyloggedin' => "<font color=red><b>Pamaké $1, anjeun geus asup log!</b></font><br />",
'alreadyrolled' => "Teu bisa mulangkeun édit ahir [[$1]] ku [[User:$2|$2]] ([[User talk:$2|Omongan]]); geus aya nu ngédit atawa mulangkeun kacana. 

Édit ahir ku [[User:$3|$3]] ([[User talk:$3|Omongan]]).",
'ancientpages' => "Kaca pangheubeulna",
'and' => "jeung",
'anontalk' => "Omongan pikeun IP ieu",
'anontalkpagetext' => "----''Ieu mangrupa kaca sawala pikeun pamaké anonim nu can (henteu) nyieun rekening, kusabab kitu [[alamat IP]] dipaké dina hal ieu pikeun nyirikeun anjeunna. Alamat IP ieu bisa dipaké ku sababaraha urang. Mun anjeun salasahiji pamaké anonim sarta ngarasa aya koméntar nu teu pakait geus ditujukeun ka anjeun, leuwih hadé [[Special:Userlogin|nyieun rekening atawa asup log]] sangkan teu pahili jeung pamaké anonim séjén.''",
'anonymous' => "Pamaké anonim Wikipédia",
#'apr' => "Apr",
#'april' => "April",
'article' => "Kaca eusi",
'articleexists' => "Kaca nu ngaranna kitu geus aya, atawa ngaran nu dipilih ku anjeun teu sah. Mangga pilih ngaran séjén.",
'articlenamespace' => "(artikel)",
'articlepage' => "Témbongkeun kaca eusi",
#'asksql' => "SQL query",
#'asksqlpheading' => "asksql level",
'asksqltext' => "Pigunakeun formulir di handap pikeun nyieun ''query'' langsung kana gudang data. Pigunakeun curek tunggal ('kawas kieu') to delimit string literals. This can often add considerable load to the server, so please use this function sparingly.",
'aug' => "Agu",
'august' => "Agustus",
'autoblocker' => "Otomatis dipeungpeuk sabab alamat IP anjeun sarua jeung \"$1\". Alesan \"$2\".",
'bad_image_list' => "", #empty
'badarticleerror' => "Peta ieu teu bisa dipigawé na kaca ieu.",
'badfilename' => "Ngaran gambar geus dirobah jadi \"$1\".",
'badfiletype' => "\".$1\" lain format koropak gambar nu dianjurkeun.",
'badipaddress' => "Alamat IP teu sah",
#'badquery' => "Badly formed search query",
'badquerytext' => "Kami teu bisa ngolah ''query'' anjeun, biasana sabab anjeun nyoba néang kecap nu ukur hiji/dua aksara, nu mémang can dirojong; bisa ogé alatan anjeun salah ngetik. Mangga cobian deui.",
'badretype' => "Sandi nu diasupkeun teu cocog.",
'badtitle' => "Judul goréng",
'badtitletext' => "Judul kaca nu dipénta teu sah, kosong, atawa judul antarbasa atawa antarwikina salah tumbu.",
'blanknamespace' => "(Utama)",
'block_compress_delete' => "Teu bisa ngahapus artikel ieu sabab ngandung block-compressed revisions. Ieu ngarupakeun kaayaan samentawis nu dipikanyaho ku developer, sarta bakal dilereskeun dina sabulan atawa dua bulan. Mangga tandaan yén artikel ieu rék dihapus, salajengna mah antosan baé developerna ngalereskeun ''software''na.",
'blockedtext' => "Ngaran pamaké atawa alamat IP anjeun dipeungpeuk ku $1. Alesanana:<br />''$2''<p>Anjeun bisa nepungan $1 atawa salasahiji [[Wikipédia:Kuncén|Kuncén]] séjén pikeun nyawalakeun hal ieu.

Catet yén anjeun teu bisa maké fungsi \"surélékan pamaké ieu\" mun anjeun teu ngadaptarkeun alamat surélék nu sah kana [[Special:Preferences|préferénsi pamaké]] anjeun.

Alamat IP anjeun $3, lampirkeun alamat ieu dina unggal ''query'' anjeun.",
'blockedtitle' => "Pamaké dipeungpeuk",
'blockip' => "Peungpeuk pamaké",
'blockipsuccesssub' => "Meungpeuk geus hasil",
'blockipsuccesstext' => "\"$1\" dipeungpeuk.
<br />Tempo [[Special:Ipblocklist|daptar peungpeuk IP]] pikeun nempoan deui peungpeuk.",
'blockiptext' => "Paké formulir di handap pikeun meungpeuk aksés nulis ti alamat IP atawa ngaran pamaké husus. Ieu sakuduna ditujukeun pikeun nyegah vandalisme, sarta saluyu jeung [[Wikipédia:Kawijakan|kawijakan]]. Eusi alesan nu jéntré (misal, ngarujuk kaca tinangtu nu geus diruksak).",
'blocklink' => "peungpeuk",
'blocklistline' => "$1, $2 dipeungpeuk $3 (kadaluwarsa $4)",
'blocklogentry' => "dipeungpeuk \"$1\" nepi ka $2",
'blocklogpage' => "Log_peungpeuk",
'blocklogtext' => "Ieu mangrupa log peta meungpeuk jeung muka peungpeuk pamaké, teu kaasup alamat IP nu dipeungpeukna otomatis. Tempo [[Special:Ipblocklist|daptar peungpeuk IP]] pikeun daptar cegahan jeung peungpeuk.",
'blockpheading' => "hambalan peungpeuk",
'bold_sample' => "Téks kandel",
'bold_tip' => "Téks kandel",
'booksources' => "Sumber buku",
'booksourcetext' => "Di handap ieu daptar tumbu ka situs séjén nu ngajual buku anyar tur urut, sarta bisa jadi boga iber ngeunaan buku nu ditéang. Wikipédia teu aya patalina jeung salasahiji bisnis ieu, sarta daptar ieu ulah dianggap salaku iklan.",
'brokenredirects' => "Alihan buntu",
'brokenredirectstext' => "Alihan di handap numbu ka kaca nu teu aya.",
'bugreports' => "Laporan kutu",
#'bugreportspage' => "Project:Bug_reports",
'bureaucratlog' => "Log_birokrat",
'bureaucratlogentry' => "Hak pamaké \"$1\" sét \"$2\"",
'bureaucrattext' => "Peta nu dipénta ngan bisa dipigawé ku kuncén nu boga status \"birokrat\".",
'bureaucrattitle' => "Kudu ku Birokrat",
'bydate' => "dumasar titimangsa",
'byname' => "dumasar ngaran",
'bysize' => "dumasar ukuran",
'cachederror' => "Kanggo kaca nu dipénta, di handap ieu mangrupa salinan ti nu aya, tiasa waé tos tinggaleun jaman.",
'cancel' => "Batal",
'cannotdelete' => "Teu bisa ngahapus kaca atawa gambar nu dimaksud (bisa jadi geus aya nu ngahapus saméméhna).",
'cantrollback' => "Éditan teu bisa dibalikkeun; sumbangsih panungtung ngarupakeun hiji-hijina panulis kaca ieu.",
'categories' => "Kategori",
'categoriespagetext' => "Kategori-kategori di handap ieu aya na wiki.",
'category' => "kategori",
'category_header' => "Artikel-artikel na kategori \"$1\"",
'categoryarticlecount' => "Aya $1 artikel na kategori ieu.",
'categoryarticlecount1' => "Aya $1 artikel na kategori ieu.",
'changepassword' => "Robah sandi",
'changes' => "robahan",
'clearyourcache' => "'''Catetan:''' Sanggeus nyimpen, anjeun perlu ngosongkeun ''cache'' panyungsi anjeun pikeun nempo parobahanana: '''Mozilla:''' klik ''reload'' (atawa ''ctrl-r''), '''IE/Opera:''' ''ctrl-f5'', '''Safari:''' ''cmd-r'', '''Konqueror''' ''ctrl-r''.",
'columns' => "Kolom",
'compareselectedversions' => "Bandingkeun vérsi nu dipilih",
'confirm' => "Konfirmasi",
'confirmcheck' => "Leres pisan, kuring hayang ngahapus ieu.",
'confirmdelete' => "Konfirmasi ngahapus",
'confirmdeletetext' => "Anjeun rék ngahapus hiji kaca atawa gambar katut jujutanana tina database, mangga yakinkeun yén anjeun mémang niat midamel ieu, yén anjeun ngartos kana sagala konsékuénsina, sarta yén anjeun ngalakukeun ieu saluyu jeung [[Wikipédia:Kawijakan|kawijakan Wikipédia]].",
'confirmprotect' => "Konfirmasi ngonci",
'confirmprotecttext' => "Naha anjeun leres hoyong ngonci kaca ieu?",
'confirmunprotect' => "Konfirmasi muka konci",
'confirmunprotecttext' => "Naha anjeun leres hoyong muka konci kaca ieu?",
#'contextchars' => "Characters of context per line",
#'contextlines' => "Lines to show per hit",
'contribslink' => "sumbang",
'contribsub' => "Pikeun $1",
'contributions' => "Sumbangsih pamaké",
'copyright' => "Eusi aya dina panangtayungan $1.",
'copyrightpage' => "Wikipédia:Hak cipta",
'copyrightpagename' => "Hak cipta Wikipédia",
'copyrightwarning' => "Perhatikeun yén sadaya sumbangsih ka MediaWiki dianggap medal dina panangtayungan Lisénsi Dokumén Bébas GNU (tempo $1 pikeun jéntréna). Mun anjeun teu miharep tulisan anjeun dirobah sarta disebarkeun deui, ulah dilebetkeun ka dieu.<br />
Anjeun ogé jangji yén tulisan ieu dijieun ku sorangan, atawa disalin ti ''domain'' umum atawa sumberdaya bébas séjénna. <strong>ULAH NGALEBETKEUN KARYA NU MIBANDA HAK CIPTA TANPA IDIN!</strong>",
'copyrightwarning2' => "Catet yén sadaya sumbangsih ka {{SITENAME}} bisa diédit, dirobah, atawa dihapus ku kontributor séjén. Mun anjeun teu hoyong tulisan anjeun dirobah, ulah ngintunkeun ka dieu.<br />
Anjeun ogé mastikeun yén ieu téh pituin tulisan anjeun, atawa salinan ti domain umum atawa sumberdaya bébas séjénna (tempo $1 pikeun écésna).
<strong>ULAH NGINTUNKEUN KARYA NU MIBANDA HAK CIPTA TANPA WIDI!</strong>",
'couldntremove' => "Teu bisa ngahapus '$1'...",
'createaccount' => "Jieun rekening anyar",
'createaccountmail' => "ku surélék",
'createaccountpheading' => "hambalan nyieun rekening",
#'creditspage' => "Page credits",
'cur' => "kiw",
'currentevents' => "Lumangsung kiwari",
'currentevents-url' => "Lumangsung kiwari",
'currentrev' => "Révisi kiwari",
'currentrevisionlink' => "Témbongkeun révisi kiwari",
#'data' => "Data",
'databaseerror' => "Kasalahan gudang data",
'dateformat' => "Format titimangsa",
/* 'dberrortext' => "A database query syntax error has occurred.
This may indicate a bug in the software.
The last attempted database query was:
<blockquote><tt>$1</tt></blockquote>
from within function \"<tt>$2</tt>\".
MySQL returned error \"<tt>$3: $4</tt>\".", */
/* 'dberrortextcl' => "A database query syntax error has occurred.
The last attempted database query was:
\"$1\"
from within function \"$2\".
MySQL returned error \"$3: $4\".
", */
'deadendpages' => "Kaca buntu",
#'debug' => "Debug",
'dec' => "Dés",
'december' => "Désémber",
#'default' => "default",
'defaultns' => "Téang ti antara spasingaran ieu dumasar ''default'':",
'defemailsubject' => "Surélék Wikipédia",
'delete' => "Hapus",
'deletecomment' => "Alesan ngahapus",
'deletedarticle' => "ngahapus \"$1\"",
'deletedrevision' => "Révisi heubeul nu dihapus $1.",
'deletedtext' => "\"$1\" geus dihapus. Tempo $2 pikeun rékaman hapusan anyaran ieu.",
'deleteimg' => "hap",
'deleteimgcompletely' => "Hapus sadaya révisi",
'deletepage' => "Hapus kaca",
'deletepheading' => "hambalan hapus",
'deletesub' => "(Ngahapus \"$1\")",
'deletethispage' => "Hapus kaca ieu",
'deletionlog' => "log hapusan",
'dellogpage' => "Log_hapusan",
'dellogpagetext' => "Di handap ieu daptar hapusan nu ahir-ahir, sakabéh wanci dumasar wanci server (UTC).
<ul>
</ul>",
'developertext' => "Peta nu dipénta ngan bisa dipigawé ku pamaké nu statusna \"developer\". Tempo $1.",
'developertitle' => "Kudu ku developer",
'diff' => "béda",
'difference' => "(Béda antarrévisi)",
#'disambiguations' => "Disambiguation pages",
#'disambiguationspage' => "Project:Links_to_disambiguating_pages",
'disambiguationstext' => "The following pages link to a <i>disambiguation page</i>. They should link to the appropriate topic instead.<br />A page is treated as dismbiguation if it is linked from $1.<br />Links from other namespaces are <i>not</i> listed here.",
'disclaimerpage' => "Wikipédia:Bantahan_umum",
'disclaimers' => "Bantahan",
'doubleredirects' => "Alihan ganda",
'doubleredirectstext' => "<b>Attention:</b> This list may contain false positives. That usually means there is additional text with links below the first #REDIRECT.<br />
Each row contains links to the first and second redirect, as well as the first line of the second redirect text, usually giving the \"real\" target page, which the first redirect should point to.",
'edit' => "Édit",
#'editcomment' => "The edit comment was: \"<i>$1</i>\".",
#'editconflict' => "Edit conflict: $1",
'editcurrent' => "Édit vérsi kiwari kaca ieu",
'editgroup' => "Édit Golongan",
'edithelp' => "Pitulung ngédit",
'edithelppage' => "Pitulung:Ngédit",
'editing' => "Ngédit $1",
'editingcomment' => "Ngédit $1 (pamanggih)",
'editingold' => "<strong>PERHATOSAN: Anjeun ngédit révisi kadaluwarsa kaca ieu. Mun ku anjeun disimpen, sagala parobahan nu dijieun sanggeus révisi ieu bakal leungit.</strong>",
'editingsection' => "Ngédit $1 (bagian)",
'editsection' => "édit",
'editthispage' => "Édit kaca ieu",
'editusergroup' => "Édit Golongan Pamaké",
'emailflag' => "Tumpurkeun surélék ti pamaké séjén",
'emailforlost' => "Widang nu ditandaan béntang (*) sipatna pilihan. Neundeun alamat surélék bisa dimangpaatkeun ku nu séjén pikeun nepungan anjeun ngaliwatan website tanpa kudu mikeun alamat surélék urang ka maranéhna, sarta bisa ogé dipaké pikeun nepikeun sandi anyar mun anjeun poho.<br /><br />Ngaran asli anjeun, mun anjeun milih nyadiakeun, bakal dipaké pikeun ngararangkénan anjeun ku karya-karya anjeun.",
'emailfrom' => "Ti",
'emailmessage' => "Pesen",
'emailpage' => "Surélékan pamaké",
'emailpagetext' => "Mun pamaké ieu ngasupkeun alamat surélék nu sah na préferénsi pamakéna, formulir di handap bakal ngirimkeun hiji pesen. Alamat surélék nu ku anjeun diasupkeun kana préferénsi pamaké anjeun bakal katémbong salaku alamat \"Ti\" surélékna, sahingga nu dituju bisa ngabales.",
'emailsend' => "Kirim",
'emailsent' => "Surélék geus dikirim",
'emailsenttext' => "Pesen surélék anjeun geus dikirim.",
'emailsubject' => "Ngeunaan",
'emailto' => "Ka",
'emailuser' => "Surélékan pamaké ieu",
'emptyfile' => "Koropak nu dimuatkeun ku anjeun jigana kosong. Hal ieu bisa jadi alatan sarupaning ''typo'' na ngaran koropakna. Mangga parios deui yén anjeun leres-leres hoyong ngamuat koropak éta.",
'enterlockreason' => "Asupkeun alesan pikeun ngonci, kaasup kira-kira iraha konci ieu rék dibuka",
'error' => "Kasalahan",
'errorpagetitle' => "Kasalahan",
'exbeforeblank' => "eusi méméh dikosongkeun nyéta:",
'exblank' => "kaca ieu kosong",
'excontent' => "eusina nu heubeul:",
'explainconflict' => "Aya nu geus ngarobah kaca ieu saprak anjeun mimiti ngédit. Téks béh luhur ngandung téks kaca nu aya kiwari, parobahan anjeun ditémbongkeun di béh handap. Anjeun kudu ngagabungkeun parobahan anjeun kana téks nu kiwari.
<b>Ngan</b> téks nu béh luhur nu bakal disimpen nalika anjeun mencét \"Simpen\".
<p>",
'export' => "Ékspor kaca",
'exportcuronly' => "Asupkeun ukur révisi kiwari, teu sakabéh jujutan",
'exporttext' => "Anjeun bisa ngékspor téks sarta jujutan éditan ti kaca tinangtu atawa ti sababaraha kaca nu ngagunduk na sababaraha XML; ieu salajengna tiasa diimpor ka wiki séjén nu ngajalankeun software MediaWiki, ditransformasikeun, atawa ukur disimpen pikeun kaperluan anjeun pribadi.",
'extlink_sample' => "Judul tumbu http://www.conto.com",
'extlink_tip' => "Tumbu kaluar (inget awalan http://)",
'faq' => "NLD",
'faqpage' => "Wikipédia:NLD",
'feb' => "Péb",
'february' => "Pébruari",
'feedlinks' => "Asupan:",
'filecopyerror' => "Teu bisa nyalin koropak \"$1\" ka \"$2\".",
'filedeleteerror' => "Teu bisa ngahapus koropak \"$1\".",
'filedesc' => "Ringkesna",
'fileexists' => "Koropak nu ngaranna kieu geus aya, mangga parios $1 mun anjeun teu yakin rék ngaganti.",
'filemissing' => "Koropak leungit",
'filename' => "Ngaran koropak",
'filenotfound' => "Teu bisa manggihan koropak \"$1\".",
'filerenameerror' => "Teu bisa ngaganti ngaran koropak \"$1\" jadi \"$2\".",
'filesource' => "Sumber",
'filestatus' => "Status hak cipta",
'fileuploaded' => "Koropak \"$1\" geus réngsé dimuat. Tuturkeun tumbu ieu: $2 pikeun kaca dadaran sarta iber ngeunaan koropakna, kayaning ti mana asalna, dijieun iraha jeung ku saha, sarta nu séjénna nu anjeun nyaho.",
'formerror' => "Kasalahan: teu bisa ngirim formulir",
'friday' => "Jumaah",
'geo' => "Koordinat GEO",
#'getimagelist' => "fetching image list",
'go' => "Jung",
'googlesearch' => "<!-- SiteSearch Google -->
<FORM method=GET action=\"http://www.google.co.id/intl/su/search\">
<TABLE bgcolor=\"#FFFFFF\"><tr><td>
<A HREF=\"http://www.google.co.id/intl/su/\">
<IMG SRC=\"http://www.google.co.id/logos/Logo_40wht.gif\"
border=\"0\" ALT=\"Google\"></A>
</td>
<td>
<INPUT TYPE=text name=q size=31 maxlength=255 value=\"$1\">
<INPUT type=submit name=btnG VALUE=\"Panyungsi Google\">
<font size=-1>
<input type=hidden name=domains value=\"{{SERVER}}\"><br /><input type=radio name=sitesearch value=\"\"> WWW <input type=radio name=sitesearch value=\"{{SERVER}}\" checked> {{SERVER}} <br />
<input type='hidden' name='ie' value='$2'>
<input type='hidden' name='oe' value='$2'>
</font>
</td></tr></TABLE>
</FORM>
<!-- SiteSearch Google -->",
'guesstimezone' => "Eusian ti panyungsi",
'headline_sample' => "Téks judul",
'headline_tip' => "Judul tingkat 2",
'help' => "Pitulung",
'helppage' => "Pitulung: Eusi",
'hide' => "sumputkeun",
'hidetoc' => "sumputkeun",
'hist' => "juj",
'histlegend' => "Pilihan béda: tandaan wadah buleud vérsina pikeun ngabandingkeun sarta pencét énter atawa tombol di handap.<br/>
Katerangan: (kiw) = bédana jeung vérsi kiwari,
(ahir) = bédana jeung vérsi nu harita, m = éditan minor.",
'history' => "Jujutan kaca",
#'history_copyright' => "-",
'history_short' => "Jujutan",
'historywarning' => "Perhatosan: Kaca nu rék dihapus mibanda jujutan:",
'hr_tip' => "Garis horizontal (use sparingly)",
#'ignorewarning' => "Ignore warning and save file anyway.",
'illegalfilename' => "Ngaran koropak \"$1\" ngandung aksara nu teu diwenangkeun pikeun judul kaca. Mangga gentos ngaranna tur cobi muatkeun deui.",
'ilshowmatch' => "Témbongkeun sakabéh gambar nu ngaranna cocog",
'ilsubmit' => "Téang",
'image_sample' => "Conto.jpg",
#'image_tip' => "Embedded image",
'imagelinks' => "Tumbu gambar",
'imagelist' => "Daptar gambar",
'imagelisttext' => "Di handap ieu daptar $1 gambar nu disusun $2.",
'imagemaxsize' => "Watesan gambar na kaca dadaran gambar nepi ka:",
'imagepage' => "Témbongkeun kaca gambar",
'imagereverted' => "Malikkeun deui ka vérsi nu saméméhna geus réngsé.",
'imgdelete' => "hap",
'imgdesc' => "dad",
'imghistlegend' => "Katerangan: (kiw) = ieu salaku gambar kiwari, (hps) = hapus vérsi heubeul ieu, (blk) = balikkeun ka vérsi heubeul ieu.
<br /><i>Klik na titimangsa pikeun nempo gambar nu dimuat poé éta</i>.",
'imghistory' => "Jujutan gambar",
'imglegend' => "Katerangan: (desc) = témbongkeun/édit dadaran gambar.",
'import' => "Impor kaca",
'importfailed' => "Ngimpor gagal: $1",
'importhistoryconflict' => "Aya révisi jujutan nu béntrok (may have imported this page before)",
'importnotext' => "Kosong atawa teu aya téks",
'importsuccess' => "Ngimpor geus hasil!",
'importtext' => "Mangga ékspor koropakna ti sumber nu dipaké ku wiki migunakeun fungsi Special:Export, simpen na piringan anjeun, teras muatkeun di dieu.",
'info_short' => "Iber",
'infobox' => "Klik kancing pikeun nempo téks conto",
'infobox_alert' => "Asupkeun téks nu hayang diformat.\n It will be shown in the infobox for copy and pasting.\nExample:\n$1\nwill become:\n$2",
'infosubtitle' => "Iber pikeun kaca",
'internalerror' => "Kasalahan internal",
'intl' => "Tumbu antarbasa",
'ip_range_invalid' => "Angka IP teu bener.",
'ipaddress' => "Alamat IP/ngaran pamaké",
'ipb_expiry_invalid' => "Wanci daluwarsa teu bener.",
'ipbexpiry' => "Kadaluarsa",
'ipblocklist' => "Daptar alamat IP jeung ngaran pamaké nu dipeungpeuk",
'ipbreason' => "Alesan",
'ipbsubmit' => "Peungpeuk pamaké ieu",
'ipusubmit' => "Buka peungpeuk pikeun pamaké ieu",
'ipusuccess' => "\"$1\" geus teu dipeungpeuk",
#'isbn' => "ISBN",
'isredirect' => "Kaca alihan",
'italic_sample' => "Tulisan déngdék",
'italic_tip' => "Tulisan déngdék",
'iteminvalidname' => "Masalah dina '$1', ngaran teu bener...",
#'jan' => "Jan",
'january' => "Januari",
#'jul' => "Jul",
'july' => "Juli",
#'jun' => "Jun",
'june' => "Juni",
#'laggedslavemode' => "Warning: Page may not contain recent updates.",
'largefile' => "Dianjurkeun sangkan ukuran gambar teu leuwih ti 100k.",
'last' => "ahir",
'lastmodified' => "Kaca ieu panungtungan dirobah $1.",
'lastmodifiedby' => "Kaca ieu panungtungan dirobah $1 ku $2.",
'lineno' => "Garis $1:",
'link_sample' => "Judul tumbu",
'link_tip' => "Tumbu internal",
'linklistsub' => "(Daptar tumbu)",
'linkshere' => "Kaca di handap ieu numbu ka dieu:",
'linkstoimage' => "Kaca di handap numbu ka gambar ieu:",
#'linktrail' => "/^([a-z]+)(.*)$/sD",
'listadmins' => "Daptar kuncén",
'listform' => "daptar",
'listingcontinuesabbrev' => " (samb.)",
'listusers' => "Daptar pamaké",
'loadhist' => "Keur ngamuat jujutan kaca",
'loadingrev' => "ngamuat béda révisi",
'localtime' => "Témbongan wanci lokal",
'lockbtn' => "Konci database",
'lockconfirm' => "Leres pisan, simkuring hoyong ngonci database.",
'lockdb' => "Konci database",
'lockdbsuccesssub' => "Database geus hasil dikonci",
'lockdbsuccesstext' => "Database dikonci.
<br />Ulah poho muka konci mun maintenance geus bérés.",
'lockdbtext' => "Ngonci gudang data bakal numpurkeun kabisa sakabéh pamaké pikeun ngédit kaca, ngarobah préferénsina, ngédit awaskeuneunana, sarta hal séjén nu merlukeun parobahan na gudang data. Konfirmasikeun yén ieu nu dimaksud ku anjeun, sarta anjeun bakal muka konci gudang data nalika pangropéa anjeun geus réngsé.",
'locknoconfirm' => "Anjeun teu nyontréngan kotak konfirmasi.",
'log' => "Log",
'login' => "Asup log",
#'loginend' => " ",
'loginerror' => "Kasalahan asup log",
'loginpagetitle' => "Asup log pamaké",
'loginproblem' => "<b>Aya masalah na ''login'' anjeun.</b><br />Coba deui!",
'loginprompt' => "Anjeun kudu boga ''cookies'' sangkan bisa asup log ka {{SITENAME}}.",
'loginreqtext' => "Anjeun kudu ''[[special:Userlogin|login]]'' pikeun némbongkeun kaca séjén.",
'loginreqtitle' => "Kudu asup log",
'loginsuccess' => "Anjeun ayeuna geus asup log ka Wikipédia salaku \"$1\".",
'loginsuccesstitle' => "Asup log geus hasil",
'logout' => "Kaluar log",
'logouttext' => "Anjeun ayeuna geus kaluar log. Anjeun bisa neruskeun migunakeun Wikipédia bari anonim, atawa bisa asup log deui maké pamaké nu sarua atawa nu béda. Perlu dicatet yén sababaraha kaca bakal terus némbongan saolah-olah anjeun asup log kénéh nepi ka anjeun ngosongkeun ''cache'' panyungsi anjeun.",
'logouttitle' => "Kaluar log pamaké",
'lonelypages' => "Kaca-kaca nunggelis",
'longpages' => "Kaca-kaca paranjang",
'longpagewarning' => "PERHATOSAN: Kaca ieu panjangna $1 kilobytes; sababaraha panyungsi boga masalah dina ngédit kaca nu panjangna nepi ka 32kb. Please consider breaking the page into smaller sections.",
'mailerror' => "Kasalahan ngirim surat: $1",
'mailmypassword' => "Kirim sandi anyar ngaliwatan surélék",
'mailnologin' => "Euweuh alamat ngirim",
'mailnologintext' => "Anjeun kudu [[Special:Userlogin|asup log]] sarta boga alamat surélék nu sah na [[Special:Preferences|préferénsi]] anjeun sangkan bisa nyurélékan pamaké séjén.",
'mainpage' => "Tepas",
'mainpagedocfooter' => "Mangga tingal ''[http://meta.wikipedia.org/wiki/MediaWiki_i18n documentation on customizing the interface]'' jeung [http://meta.wikipedia.org/wiki/MediaWiki_User%27s_Guide Tungtunan Pamaké] pikeun pitulung maké jeung konfigurasi.",
'mainpagetext' => "''Software'' Wiki geus diinstal.",
'maintenance' => "Kaca pamiaraan",
'maintenancebacklink' => "Balik ka kaca pamiaraan",
'maintnancepagetext' => "Kaca ieu ngawengku sababaraha parabot praktis pikeun pamiaraan sapopoé. Sababaraha fungsina dimaksudkeun pikeun neken database, jadi punten ulah dimuat ulang (reload) unggal réngsé menerkeun ''item'' nu dikoréksi ;-)",
'makesysop' => "Ngangkat pamaké jadi kuncén",
'makesysopfail' => "<b>Pamaké \"$1\" teu bisa dijadikeun kuncén. (Ngaran nu diasupkeun bener teu?)</b>",
'makesysopname' => "Ngaran pamaké:",
'makesysopok' => "<b>Pamaké \"$1\" ayeuna geus jadi kuncén</b>",
'makesysopsubmit' => "Angkat pamaké ieu jadi kuncén",
'makesysoptext' => "Formulir ieu dipaké ku birokrat pikeun ngangkat pamaké biasa jadi kuncén. Ketik ngaran pamaké na kotak, terus pencét tombol pikeun ngangkat pamaké jadi kuncén.",
'makesysoptitle' => "Ngangkat pamaké jadi kuncén",
#'mar' => "Mar",
'march' => "Maret",
'markaspatrolleddiff' => "Tandaan salaku geus diriksa",
#'markaspatrolledlink' => "<div class='patrollink'>[$1]</div>",
'markaspatrolledtext' => "Tandaan artikel ieu salaku geus diriksa",
'markedaspatrolled' => "Tandaan salaku geus diriksa",
'markedaspatrolledtext' => "Révisi nu dipilih geus ditandaan salaku geus diriksa.",
'matchtotals' => "''Query'' \"$1\" cocog jeung $2 judul kaca sarta tulisan na $3 kaca.",
#'math' => "Rendering math",
#'math_bad_output' => "Can't write to or create math output directory",
#'math_bad_tmpdir' => "Can't write to or create math temp directory",
#'math_failure' => "Failed to parse",
#'math_image_error' => "PNG conversion failed; check for correct installation of latex, dvips, gs, and convert",
#'math_lexing_error' => "lexing error",
#'math_notexvc' => "Missing texvc executable; please see math/README to configure.",
'math_sample' => "Asupkeun rumus di dieu",
#'math_syntax_error' => "syntax error",
'math_tip' => "Rumus matematis (LaTeX)",
#'math_unknown_error' => "unknown error",
#'math_unknown_function' => "unknown function ",
'may' => "Méi",
'may_long' => "Méi",
#'media_sample' => "Example.mp3",
'media_tip' => "Tumbu koropak média",
'minlength' => "Ngaran gambar sahenteuna kudu tilu aksara.",
'minoredit' => "Ieu éditan minor",
#'minoreditletter' => "m",
'mispeelings' => "Kaca nu ngandung salah éjah",
'mispeelingspage' => "Daptar salah éjah nu ilahar",
'mispeelingstext' => "Kaca di handap ieu ngandung salah éjah ilahar nu didaptarkeun na $1. Éjahan nu bener meureun geus disadiakeun (kawas kieu).",
'missingarticle' => "Database teu manggihan téks kaca nu sakuduna aya, ngaranna \"$1\".

<p>This is usually caused by following an outdated diff or history link to a
page that has been deleted.

<p>Mun lain kitu masalahna, jigana anjeun geus manggihan kutu na ''software''na. Mangga wartoskeun ka kuncén, dugikeun ogé URLna.",
'missingimage' => "<b>Gambar leungit</b><br /><i>$1</i>",
'missinglanguagelinks' => "Tumbu Basa Leungit",
'missinglanguagelinksbutton' => "Téangan tumbu basa nu leungit pikeun",
'missinglanguagelinkstext' => "Kaca ieu <i>teu</i> numbu ka baturna na $1. Alihan jeung subkaca <i>henteu</i> ditémbongkeun.",
'monday' => "Senén",
'moredotdotdot' => "Deui...",
'move' => "Pindahkeun",
'movearticle' => "Pindahkeun kaca",
'movedto' => "dipindahkeun ka",
'movenologin' => "Can asup log",
'movenologintext' => "Anjeun kudu jadi pamaké nu kadaptar tur [[Special:Userlogin|asup log]] pikeun mindahkeun kaca.",
'movepage' => "Pindahkeun kaca",
'movepagebtn' => "Pindahkeun kaca",
'movepagetalktext' => "Kaca omongan nu patali, mun aya, bakal sacara otomatis kapindahkeun '''iwal:'''
*Anjeun mindahkeun kacana meuntas spasingaran nu béda,
*Kaca omongan dina ngaran nu anyar geus aya eusian, atawa
*Anjeun teu nyontréngan kotak di handap.

Dina kajadian kitu, mun hayang (jeung perlu) anjeun kudu mindahkeun atawa ngagabungkeun kacana sacara manual.",
'movepagetext' => "Migunakeun formulir di handap bakal ngaganti ngaran hiji kaca, mindahkeun sadaya jujutanana ka ngaran anyar.
Judul nu heubeul bakal jadi kaca alihan ka judul nu anyar.
Tumbu ka judul kaca nu heubeul mola robah; pastikeun yén anjeun [[Special:Maintenance|marios]] alihan ganda atawa alihan nu buntu.
Anjeun tanggel waler pikeun mastikeun yén tumbu-tumbu tetep nujul ka tempat nu sakuduna dituju.

Catet yén kacana '''moal''' pindah mun geus aya kaca na judul nu anyar, iwal mun kosong atawa mangrupa alihan sarta teu mibanda jujutan éditan heubeul. Ieu ngandung harti yén anjeun bisa ngaganti ngaran hiji kaca balik deui ka nu cikénéh diganti ngaranna mun anjeun nyieun kasalahan, sarta anjeun teu bisa  nimpah kaca nu geus aya.

<b>AWAS!</b> This can be a drastic and unexpected change for a popular page;
please be sure you understand the consequences of this before
proceeding.",
'movetalk' => "Mun bisa, kaca \"omongan\" ogé pindahkeun.",
'movethispage' => "Pindahkeun kaca ieu",
'mw_math_html' => "Mun bisa HTML, mun henteu PNG",
'mw_math_mathml' => "Mun bisa MathML (uji coba)",
'mw_math_modern' => "Dianjurkeun pikeun panyungsi modérn",
#'mw_math_png' => "Always render PNG",
'mw_math_simple' => "Mun basajan HTML, mun henteu PNG",
'mw_math_source' => "Antep salaku TeX (pikeun panyungsi tulisan)",
'mycontris' => "Sumbangsih kuring",
'mypage' => "Kaca kuring",
'mytalk' => "Omongan kuring",
'navigation' => "Pituduh",
'nbytes' => "$1 bait",
'nchanges' => "$1 parobahan",
'newarticle' => "(Anyar)",
'newarticletext' => "Anjeun geus nuturkeun tumbu ka kaca nu can aya.
Pikeun nyieun kaca, mimitian ku ngetik jeroeun kotak di handap 
(tempo [[Wikipédia:Pitulung|kaca pitulung]] pikeun leuwih écés).
Mun anjeun ka dieu teu ngahaja, klik baé tombol '''back''' na panyungsi anjeun.",
'newbies' => "anyaran",
'newimages' => "Galeri gambar anyar",
'newmessages' => "Anjeun boga $1.",
'newmessageslink' => "pesen anyar",
'newpage' => "Kaca anyar",
'newpageletter' => "A",
'newpages' => "Kaca anyar",
'newpassword' => "Sandi anyar",
'newtitle' => "Ka judul anyar",
'newusersonly' => " (pamaké anyar wungkul)",
'newwindow' => "(buka na jandéla anyar)",
'next' => "salajengna",
'nextdiff' => "Ka béda salajengna, jung→",
'nextn' => "$1 salajengna",
'nextpage' => "Kaca salajengna ($1)",
'nextrevision' => "Révisi nu leuwih anyar→",
'nlinks' => "$1 tumbu",
'noaffirmation' => "Anjeun kudu mastikeun yén muatan anjeun teu ngarumpak hak cipta mana baé.",
'noarticletext' => "(Kiwari can aya téks na kaca ieu)",
'noblockreason' => "Anjeun kudu méré alesan pikeun meungpeuk.",
'noconnect' => "Punten! Wiki ngalaman sababaraha kasusah téhnis sarta teu bisa ngontak server database.",
'nocontribs' => "Taya robahan nu kapanggih cocog jeung patokan ieu.",
'nocookieslogin' => "Wikipedia migunakeun ''cookies'' pikeun ngasupkeun pamaké kana log. Anjeun boga ''cookies'' nu ditumpurkeun. Mangga pungsikeun sarta cobian deui.",
'nocookiesnew' => "Rekening pamaké geus dijieun, tapi anjeun can asup log. Wikipédia maké ''cookies'' pikeun ngasupkeun log pamaké. Anjeun boga ''cookies'' nu ditumpurkeun. Mangga fungsikeun, teras asup log migunakeun ngaran pamaké sarta sandi nu anyar.",
#'nocreativecommons' => "Creative Commons RDF metadata disabled for this server.",
#'nocredits' => "There is no credits info available for this page.",
'nodb' => "Teu bisa milih database $1",
#'nodublincore' => "Dublin Core RDF metadata disabled for this server.",
'noemail' => "Teu aya alamat surélék karékam pikeun \"$1\".",
'noemailtext' => "Pamaké ieu teu méré alamat surélék nu sah atawa milih teu narima surélék ti pamaké séjén.",
'noemailtitle' => "Teu aya alamat surélék",
'nogomatch' => "<span style=\"font-size: 135%; font-weight: bold; margin-left: .6em\">Teu aya kaca nu judulna kitu</span>

<span style=\"display: block; margin: 1.5em 2em\">
Cobaan téang na téks lengkep, atawa <b><a href=\"$1\" class=\"new\">nyieun artikel nu judulna kitu</a></b> atawa <a href=\"/wiki/Wikipédia:artikel pamundut\">mundut dijieunna éta artikel</a>.

<span style=\"display:block; font-size: 89%; margin-left:.2em\">Mangga sungsi Wikipédia saméméh nyieun artikel anyar, pikeun ngahindarkeun artikel ganda nu ukur béda éjahan/ngaran.</span>
</span>",
'nohistory' => "Teu aya jujutan édit pikeun kaca ieu.",
'noimages' => "Taya nanaon.",
'nolinkshere' => "Euweuh kaca nu numbu ka dieu.",
'nolinkstoimage' => "Teu aya kaca nu numbu ka gambar ieu.",
'noname' => "Anjeun teu nuliskeun ngaran pamaké nu sah.",
'nonefound' => "<strong>Catetan</strong>: panéangan nu teu hasil mindeng disababkeun ku néang kecap umum kawas \"ti\" nu teu diasupkeun kana indéks, atawa alatan nangtukeun leuwih ti hiji istilah panéang (ngan kaca-kaca nu ngandung sakabéh istilah panéang nu bakal némbongan).",
#'nonunicodebrowser' => "<strong>WARNING: Your browser is not unicode compliant, please change it before editing an article.</strong>",
'nospecialpagetext' => "Anjeun geus ménta kaca husus nu teu dipikawanoh ku wiki.",
'nosuchaction' => "Teu aya peta kitu",
'nosuchactiontext' => "Peta nu diketik na URL teu dipikawanoh ku wiki",
'nosuchspecialpage' => "Teu aya kaca husus nu kitu",
'nosuchuser' => "Teu aya pamaké nu ngaranna \"$1\". Pariksa éjahanana, atawa paké formulir di handap pikeun nyieun rekening pamaké anyar.",
'nosuchusershort' => "Taya pamaké nu ngaranna \"$1\", pariksa éjahanana!",
'notacceptable' => "''Server'' wiki teu bisa nyadiakeun data dina format nu bisa dibaca ku klien anjeun.",
'notanarticle' => "Sanés kaca eusi",
'notargettext' => "Anjeun can nangtukeun hiji targét atawa pamaké pikeun migawé sangkan fungsi ieu jalan.",
'notargettitle' => "Taya tujuleun",
'note' => "<strong>Catetan:</strong>",
'notextmatches' => "Teu aya téks kaca nu cocog",
'notitlematches' => "Teu aya judul kaca nu cocog",
'notloggedin' => "Can asup log",
'nov' => "Nop",
'november' => "Novémber",
'nowatchlist' => "Anjeun teu boga awaskeuneun.",
'nowiki_sample' => "Asupkeun téks nu teu diformat di dieu",
#'nowiki_tip' => "Ignore wiki formatting",
'nstab-category' => "Kategori",
'nstab-help' => "Pitulung",
'nstab-image' => "Gambar",
'nstab-main' => "Artikel",
'nstab-media' => "Média",
'nstab-mediawiki' => "Pesen",
'nstab-special' => "Husus",
'nstab-template' => "Citakan",
'nstab-user' => "Kaca pamaké",
'nstab-wp' => "Ngeunaan",
'numauthors' => "Jumlah pangarang nu béda (artikel): $1",
'numedits' => "Jumlah éditan (artikel): $1",
'numtalkauthors' => "Jumlah pangarang nu béda (kaca sawala): $1",
'numtalkedits' => "Jumlah éditan (kaca sawala): $1",
'numwatchers' => "Jumlah nu ngawaskeun: $1",
'nviews' => "$1 témbongan",
'oct' => "Okt",
'october' => "Oktober",
'ok' => "Heug",
'oldpassword' => "Sandi heubeul",
'orig' => "asli",
'orphans' => "Kaca nunggelis",
'othercontribs' => "Dumasar karya $1.",
'otherlanguages' => "Basa séjén",
'others' => "Séjénna",
'pagemovedsub' => "Mindahkeun geus hasil!",
'pagemovedtext' => "Kaca \"[[$1]]\" dipindahkeun ka \"[[$2]]\".",
'pagetitle' => "$1 - Wikipédia",
'passwordremindertext' => "Aya (jigana anjeun ti alamat IP $1) nu ménta sangkan dikiriman sandi anyar asup log Wikipédia. Sandi keur pamaké \"$2\" ayeuna nyaéta \"$3\". Anjeun kudu asup log sarta ngarobah sandi anjeun ayeuna.",
'passwordremindertitle' => "Pangéling sandi ti Wikipédia",
'passwordsent' => "Sandi anyar geus dikirim ka alamat surélék nu kadaptar pikeun \"$1\". Mangga asup log deui satutasna katarima.",
'perfcached' => "Data di handap ieu di-''cache'' sarta meureun teu mutahir:",
'perfdisabled' => "Punten! Fungsi ieu pikeun samentawis ditumpurkeun sabab ngahambat database nepi ka titik di mana teu saurang ogé bisa migunakeun wiki.",
'perfdisabledsub' => "Ieu salaku salinan nu diteundeun ti $1:",
'personaltools' => "Parabot pribadi",
'popularpages' => "Kaca-kaca kawentar",
'portal' => "Panglawungan",
'portal-url' => "Wikipédia: Panglawungan",
'postcomment' => "Kirim koméntar",
'poweredby' => "Wikipédia dipatéakeun ku [http://www.mediawiki.org/ MédiaWiki], mesin wiki nembrak.",
'powersearch' => "Téang",
'powersearchtext' => "Téang na spasi-ngaran:<br />
$1<br />
$2 Daptarkeun alihan   Téang $3 $9",
'preferences' => "Préferénsi",
'prefs-help-userdata' => "* <strong>Ngaran asli</strong> (teu wajib): Mun anjeun milih nyadiakeun, ngaran ieu bakal dipaké pikeun atribusi karya anjeun.<br/>
* <strong>Surélék</strong> (teu wajib): Batur bisa nepungan anjeun ti situs wéb tanpa anjeun kudu mikeun alamat surélék anjeun ka batur, sarta bisa dipaké pikeun ngirim sandi anyar mun anjeun poho.",
'prefs-misc' => "Pangaturan rupa-rupa",
'prefs-personal' => "Data pamaké",
'prefs-rc' => "Panémbong robahan anyar jeung tukung",
'prefslogintext' => "Anjeun geus asup log salaku \"$1\". Nomer internal ID anjeun nyaéta $2.

Tempo [[Wikipédia:Pitulung préferénsi pamaké]] pikeun pitulung nangtukeun pilihan.",
'prefsnologin' => "Can asup log",
'prefsnologintext' => "Anjeun kudu <a href=\"/wiki/Special:Userlogin\">asup log</a> pikeun ngatur préferénsi pamaké.",
'prefsreset' => "Préferénsi geus disét ulang tina arsip.",
'preview' => "Sawangan",
'previewconflict' => "Sawangan ieu mangrupa eunteung pikeun téks na rohangan ngédit sakumaha bakal katémbong mun ku anjeun disimpen.",
'previewnote' => "Inget yén ieu ukur sawangan, can disimpen!",
'previousdiff' => "← Ka béda saméméhna",
'previousrevision' => "←Révisi leuwih heubeul",
'prevn' => "$1 saméméhna",
'printableversion' => "Vérsi citakeun",
'printsubtitle' => "(Ti http://su.wikipedia.org)",
'protect' => "Konci",
'protectcomment' => "Alesan ngonci",
'protectedarticle' => "ngonci $1",
'protectedpage' => "Kaca nu dikonci",
'protectedpagewarning' => "PERHATOSAN: Kaca ieu dikonci sahingga ngan bisa dirobah ku pamaké nu statusna kuncén. Pastikeun yén anjeun tumut kana <a href='/w/wiki.phtml/Wikipédia:tungtunan_kaca_nu_dikonci'>tungtunan kaca nu dikonci</a>.",
'protectedtext' => "Kaca ieu dikonci tina ngédit; aya sababaraha alesan pangna dikonci, mangga tingal [[Wikipédia:Kaca nu dikonci|kaca nu dikonci]].

Anjeun bisa muka sarta nyalin sumber kaca ieu:",
'protectlogpage' => "Log_koncian",
'protectlogtext' => "Di handap ieu mangrupa daptar koncian kaca. Tempo [[Wikipédia:Kaca nu dikonci|kaca nu dikonci]] pikeun iber leuwih lengkep.",
'protectmoveonly' => "Konci tina dipindahkeun wungkul",
'protectpage' => "Konci kaca",
'protectreason' => "(béré alesan)",
'protectsub' => "(Ngonci \"$1\")",
'protectthispage' => "Konci kaca ieu",
'proxyblocker' => "Pameungpeuk proxy",
'proxyblockreason' => "Alamat IP anjeun dipeungpeuk sabab mangrupa proxy muka. Mangga tepungan ''Internet service provider'' atanapi ''tech support'' anjeun, béjakeun masalah serius ieu.",
'proxyblocksuccess' => "Réngsé.",
#'pubmedurl' => "http://www.ncbi.nlm.nih.gov/entrez/query.fcgi?cmd=Retrieve&db=pubmed&dopt=Abstract&list_uids=$1",
'qbbrowse' => "Sungsi",
'qbedit' => "Édit",
'qbfind' => "Panggihan",
'qbmyoptions' => "Kaca kuring",
'qbpageinfo' => "Kontéx",
'qbpageoptions' => "Kaca ieu",
'qbsettings' => "Quickbar settings",
'qbsettingsnote' => "Préferénsi ieu ngan bisa jalan dina kulit 'Standard' jeung 'CologneBlue'.",
'qbspecialpages' => "Kaca husus",
#'querybtn' => "Submit query",
#'querysuccessful' => "Query successful",
'randompage' => "Kaca acak",
#'randompage-url' => "Special:Randompage",
'range_block_disabled' => "Pangabisa kuncén pikeun nyieun sarupaning peungpeuk geus ditumpurkeun.",
'rchide' => "na $4 formulir; $1 éditan minor; $2 spasingaran sékundér; $3 éditan multipel.",
'rclinks' => "Témbongkeun $1 parobahan ahir dina $2 poé ahir<br />$3",
'rclistfrom' => "Témbongkeun parobahan anyar nepi ka $1",
'rcliu' => "; $1 éditan ti pamaké nu geus asup log",
'rcloaderr' => "Ngamuat parobahan anyar",
'rclsub' => "(ka kaca nu numbu ti \"$1\")",
'rcnote' => "Di handap ieu <strong>$1</strong> parobahan ahir na <strong>$2</strong> poé ieu.",
'rcnotefrom' => "Di handap ieu parobahan saprak <b>$2</b> (nu ditémbongkeun nepi ka <b>$1</b>).",
#'rcpatroldisabled' => "Recent Changes Patrol disabled",
#'rcpatroldisabledtext' => "The Recent Changes Patrol feature is currently disabled.",
'readonly' => "Database dikonci",
'readonlytext' => "database kiwar keur di konci pikeun éntri anyar sarta parobahan séjénna, meureun pikeun pangropéa database rutin, nu satutasna mah bakal normal deui. Kuncén nu ngonci ngécéskeun kieu:
<p>$1",
'readonlywarning' => "PERHATOSAN: Database dikonci pikeun diropéa, anjeun moal bisa nyimpen éditan anjeun ayeuna. Cobi ''cut-n-paste'' téksna ka na koropak téks sarta simpen dina waktu séjén.",
'recentchanges' => "Parobahan anyar",
#'recentchanges-url' => "Special:Recentchanges",
'recentchangescount' => "Jumlah judul na parobahan anyar",
'recentchangeslinked' => "Parobahan nu patali",
'recentchangestext' => "Lacak parobahan ka wiki panganyarna na kaca ieu.",
'redirectedfrom' => "(Dialihkeun ti $1)",
'remembermypassword' => "Inget sandi kuring liwat sési.",
'removechecked' => "Kaluarkeun nu dicontang tina awaskeuneun",
'removedwatch' => "Dikaluarkeun ti awaskeuneun",
'removedwatchtext' => "Kaca \"$1\" geus dikaluarkeun ti awaskeuneun anjeun.",
#'removingchecked' => "Removing requested items from watchlist...",
'resetprefs' => "Sét ulang préferénsi",
'restorelink' => "$1 éditan dihapus",
#'resultsperpage' => "Hits to show per page",
'retrievedfrom' => "Disalin ti \"$1\"",
'returnto' => "Balik deui ka $1.",
'retypenew' => "Ketik ulang sandi",
'reupload' => "Muat ulang",
'reuploaddesc' => "Balik ka formulir muatan.",
#'reverted' => "Reverted to earlier revision",
'revertimg' => "blk",
#'revertpage' => "Reverted edit of $2, changed back to last version by $1",
'revhistory' => "Jujutan révisi",
'revisionasof' => "Révisi nurutkeun $1",
'revisionasofwithlink' => "Révisi nurutkeun $1; $2<br />$3 | $4",
'revnotfound' => "Révisi teu kapanggih",
'revnotfoundtext' => "Révisi heubeul kaca nu dipénta ku anjeun teu bisa kapanggih.
Please check the URL you used to access this page.",
#'rfcurl' => "http://www.faqs.org/rfcs/rfc$1.html",
'rights' => "Hak:",
'rightslogtext' => "Ieu mangrupa log parobahan hak-hak pamaké.",
#'rollback' => "Roll back edits",
#'rollback_short' => "Rollback",
#'rollbackfailed' => "Rollback failed",
#'rollbacklink' => "rollback",
'rows' => "Baris",
'saturday' => "Saptu",
'savearticle' => "Simpen",
'savedprefs' => "Préferénsi anjeun geus disimpen.",
'savefile' => "Simpen koropak",
'savegroup' => "Simpen Grup",
'saveprefs' => "Simpen préferénsi",
'saveusergroups' => "Simpen Grup Pamaké",
'search' => "Téang",
'searchdisabled' => "<p style=\"margin: 1.5em 2em 1em\">Punten! Néangan téks lengkep di Wikipédia kanggo samentawis ditumpurkeun pikeun alesan kinerja. Jalaran kitu, saheulaanan anjeun bisa nyungsi di Google di handap ieu.
<span style=\"font-size: 89%; display: block; margin-left: .2em\">Catet yén indéxna ngeunaan eusi Wikipédia bisa jadi teu mutahir.</span></p>",
#'searchquery' => "For query \"$1\"",
'searchresults' => "Hasil néangan",
'searchresultshead' => "Aturan hasil néang",
'searchresulttext' => "Pikeun iber nu leuwih lengkep ngeunaan néang di Wikipédia, tempo $1.",
#'sectionlink' => "→",
'selectnewerversionfordiff' => "Pilih vérsi nu leuwih anyar pikeun babandingan",
'selectolderversionfordiff' => "Pilih vérsi nu leuwih heubeul pikeun babandingan",
#'selectonly' => "Only read-only queries are allowed.",
#'selflinks' => "Pages with Self Links",
'selflinkstext' => "Kaca-kaca di handap ieu ngandung tumbu ka kacana sorangan, nu teu sakuduna.",
'sep' => "Sép",
'september' => "Séptémber",
#'seriousxhtmlerrors' => "There were serious xhtml markup errors detected by tidy.",
'servertime' => "Waktu server ayeuna",
/* 'sessionfailure' => "There seems to be a problem with your login session;
this action has been canceled as a precaution against session hijacking.
Please hit \"back\" and reload the page you came from, then try again.", */
'set_rights_fail' => "<b>HAk pamaké pikeun \"$1\" teu bisa diatur. (Ngaran nu diasupkeun geus bener can?)</b>",
'set_user_rights' => "Atur hak pamaké",
'setbureaucratflag' => "Atur bandéra birokrat",
'sharedupload' => "Koropak ieu mangrupa muatan babarengan sarta bisa waé dipaké na proyék séjén.",
'shortpages' => "Kaca-kaca parondok",
'show' => "témbongkeun",
'showbigimage' => "Buka vérsi résolusi alus ($1x$2, $3 KB)",
'showhideminor' => "$1 éditan minor | $2 bot | $3 pamaké nu asup log",
'showingresults' => "Di handap ieu némbongkeun <b>$1</b> hasil tina #<b>$2</b>.",
'showingresultsnum' => "Di handap ieu némbongkeun <b>$3</b> hasil tina #<b>$2</b>.",
'showlast' => "Témbongkeun $1 gambar ahir dumasar $2.",
'showpreview' => "Témbongkeun sawangan",
'showtoc' => "témbongkeun",
'sig_tip' => "Tawis leungeun anjeun tur cap wanci",
'siteadminpheading' => "hambalan kuncén loka",
#'sitenotice' => "-",
'sitesettings' => "Pangaturan Loka",
#'sitesettings-caching' => "Page caching",
#'sitesettings-cookies' => "Cookies",
#'sitesettings-debugging' => "Debugging",
'sitesettings-features' => "Fitur",
'sitesettings-images' => "Gambar",
#'sitesettings-memcached' => "Memcache Daemon",
'sitesettings-performance' => "Kinerja",
'sitesettings-permissions' => "Widi",
#'sitesettings-permissions-banning' => "User banning",
'sitesettings-permissions-miser' => "Pangaturan kinerja",
'sitesettings-permissions-readonly' => "Mode pamiaraan: tumpurkeun aksés nulis",
#'sitesettings-permissions-whitelist' => "Whitelist mode",
#'sitesettings-wgAllowExternalImages' => "Allow to include external images into articles",
#'sitesettings-wgDefaultBlockExpiry' => "By default, blocks expire after:",
#'sitesettings-wgDisableQueryPages' => "When in miser mode, disable all query pages, not only \"expensive\" ones",
#'sitesettings-wgHitcounterUpdateFreq' => "Hit counter update frequency",
#'sitesettings-wgMiserMode' => "Enable miser mode, which disables most \"expensive\" features",
#'sitesettings-wgReadOnly' => "Readonly mode",
#'sitesettings-wgReadOnlyFile' => "Readonly message file",
#'sitesettings-wgShowIPinHeader' => "Show IP in header (for non-logged in users)",
'sitesettings-wgSysopRangeBans' => "kuncén wenang meungpeuk alamat IP",
'sitesettings-wgSysopUserBans' => "kuncén wenang meungpeuk pamaké nu geus asup og",
#'sitesettings-wgUseCategoryBrowser' => "Enable experimental dmoz-like category browsing. Outputs things like:  Encyclopedia > Music > Style of Music > Jazz",
#'sitesettings-wgUseCategoryMagic' => "Enable categories",
#'sitesettings-wgUseDatabaseMessages' => "Use database messages for user interface labels",
'sitesettings-wgUseWatchlistCache' => "Jieun daptar awaskeuneun sakali unggal sajam atawa sarupa kitu",
'sitesettings-wgWLCacheTimeout' => "Sajam atawa sarupa kitu nu dimaksud di luhur (dina detik):",
'sitesettings-wgWhitelistAccount-developer' => "Developer bisa mangnyieunkeun rekening pikeun pamaké",
'sitesettings-wgWhitelistAccount-sysop' => "Kuncén bisa mangnyieunkeun rekening pikeun pamaké",
'sitesettings-wgWhitelistAccount-user' => "Pamaké bisa nyieun rekening sorangan",
'sitesettings-wgWhitelistEdit' => "Pamaké kudu asup log pikeun ngédit",
'sitesettings-wgWhitelistRead' => "Pamaké anonim ukur bisa maca kaca-kaca ieu:",
'sitestats' => "Statistik situs",
'sitestatstext' => "Jumlah-jamléh aya '''$1''' kaca na database, kaasup kaca \"omongan\", kaca-kaca ngeunaan MédiaWiki, kaca \"tukung\", alihan, sarta nu séjénna nu meureun teu kaasup artikel. Lian ti nu éta, aya '''$2''' kaca nu dianggap artikel nu bener.

jumlah-jamléh geus aya '''$3''' kaca ulasan sarta '''$4''' éditan ti saprak Wiki ieu ngadeg. Jadi hartina aya rata-rata '''$5''' éditan per kaca sarta '''$6''' ulasan per édit.",
'sitesubtitle' => "Énsiklopédi Bébas",
'sitesupport' => "Sumbangan",
'sitesupport-url' => "Project: ngarojong loka",
'sitetitle' => "Wikipédia",
'siteuser' => "Pamaké $1 Wikipédia",
'siteusers' => "Pamaké $1 Wikipédia",
'skin' => "Kulit",
#'sorbs' => "SORBS DNSBL",
#'sorbs_create_account_reason' => "Your IP address is listed as an open proxy in the [http://www.sorbs.net SORBS] DNSBL. You cannot create an account",
#'sorbsreason' => "Your IP address is listed as an open proxy in the [http://www.sorbs.net SORBS] DNSBL.",
#'spamprotectionmatch' => "The following text is what triggered our spam filter: $1",
#'spamprotectiontext' => "The page you wanted to save was blocked by the spam filter. This is probably caused by a link to an external site.",
#'spamprotectiontitle' => "Spam protection filter",
#'special_version_postfix' => " ",
#'special_version_prefix' => " ",
'speciallogtitlelabel' => "Judul:",
'specialloguserlabel' => "Pamaké:",
'specialpage' => "Kaca Husus",
'specialpages' => "Kaca husus",
'spheading' => "Kaca husus pikeun sadaya pamaké",
#'sqlhidden' => "(SQL query hidden)",
'sqlislogged' => "Catet yén sadaya ''query'' asup kana log.",
'sqlquery' => "Asupkeun ''query''",
'statistics' => "Statistik",
'storedversion' => "Vérsi nu disimpen",
#'stubthreshold' => "Threshold for stub display",
'subcategories' => "Subkategori",
'subcategorycount' => "Aya $1 subkategori na kategori ieu.",
'subcategorycount1' => "Aya $1 subkategori na kategori ieu.",
'subject' => "Jejer/Judul",
'subjectpage' => "Témbongkeun subjék",
'successfulupload' => "Ngamuat geus hasil",
'summary' => "Ringkesan",
'sunday' => "Minggu",
'sysoptext' => "Peta nu dipénta ku anjeun ngan bisa dipigawé ku pamaké nu statusna kuncén. Tempo $1.",
'sysoptitle' => "Kudu ku kuncén",
'tableform' => "tabel",
'tagline' => "Ti {{SITENAME}}",
'talk' => "Sawala",
'talkexists' => "Kacana geus hasil dipindahkeun, ngan kaca omonganana teu bisa dipindahkeun sabab geus aya nu anyar na judul anyar. Mangga gabungkeun sacara manual.",
'talkpage' => "Sawalakeun kaca ieu",
'talkpagemoved' => "Kaca omonganana geus ogé dipindahkeun.",
'talkpagenotmoved' => "Kaca omongan nu patali <strong>teu</strong> dipindahkeun.",
#'talkpagetext' => "<!-- MediaWiki:talkpagetext -->",
'templatesused' => "Citaka nu dipaké na kaca ieu:",
'textboxsize' => "Ukuran kotaktéks",
'textmatches' => "Téks kaca nu cocog",
'thisisdeleted' => "Témbongkeun atawa simpen deui $1?",
'thumbnail-more' => "Gedéan",
'thursday' => "Kemis",
'timezonelegend' => "Wewengkon wanci",
#'timezoneoffset' => "Offset",
'timezonetext' => "Asupkeun sabaraha jam bédana antara wanci di tempat anjeun jeung wanci server (UTC).",
'titlematches' => "Judul artikel nu cocog",
'toc' => "Daptar eusi",
'tog-editondblclick' => "Édit kaca ku klik ganda (JavaScript)",
#'tog-editsection' => "Enable section editing via [edit] links",
#'tog-editsectiononrightclick' => "Enable section editing by right clicking<br /> on section titles (JavaScript)",
#'tog-editwidth' => "Edit box has full width",
#'tog-fancysig' => "Raw signatures (without automatic link)",
'tog-hideminor' => "Sumputkeun éditan minor na parobahan anyar",
#'tog-highlightbroken' => "Format broken links <a href=\"\" class=\"new\">like this</a> (alternative: like this<a href=\"\" class=\"internal\">?</a>).",
#'tog-hover' => "Show hoverbox over wiki links",
'tog-justify' => "Lempengkeun alinéa",
'tog-minordefault' => "Tandaan sadaya éditan salaku minor ''by default''",
#'tog-nocache' => "Disable page caching",
#'tog-numberheadings' => "Auto-number headings",
'tog-previewonfirst' => "Témbongkeun sawangan dina éditan munggaran",
'tog-previewontop' => "Témbongkeun sawangan méméh kotak édit (lain sanggeusna)",
'tog-rememberpassword' => "Inget sandi liwat sési",
'tog-showtoc' => "Témbongkeun daptar eusi<br/>(pikeun kaca nu leuwih ti tilu subjudul)",
#'tog-showtoolbar' => "Show edit toolbar",
'tog-underline' => "Garis-handapan tumbu",
#'tog-usenewrc' => "Enhanced recent changes (not for all browsers)",
'tog-watchdefault' => "Tambahkeun kaca nu diédit ku anjeun kana awaskeuneun anjeun",
'toolbox' => "Kotak parabot",
'tooltip-compareselectedversions' => "Tempo béda antara dua vérsi kaca ieu nu dipilih [alt-v].",
'tooltip-minoredit' => "Tandaan ieu salaku éditan minor [alt-i]",
'tooltip-preview' => "Sawang heula robahan anjeun, pami tos leres mangga simpen! [alt-p]",
'tooltip-save' => "Simpen parobahan anjeun [alt-s]",
'tooltip-search' => "Téang wiki ieu [alt-f]",
'tooltip-watch' => "Tambahkeun kaca ieu kana awaskeuneun kuring [alt-w]",
'tuesday' => "Salasa",
'uclinks' => "Témbongkeun $1 parobahan ahir; témbongkeun $2 poé ahir.",
'ucnote' => "Di handap ieu mangrupa parobahan ahir <b>$1</b> pamaké salila <b>$2</b> poé ahir.",
'uctop' => " (tempo)",
'unblockip' => "Buka peungpeuk pamaké",
'unblockiptext' => "Paké formulir di handap pikeun mulangkeun aksés nulis ka alamat IP atawa ngaran pamaké nu saméméhna dipeungpeuk.",
'unblocklink' => "buka peungpeuk",
'unblocklogentry' => "peungpeuk dibuka \"$1\"",
'uncategorizedcategories' => "Kategori nu can dikategorikeun",
'uncategorizedpages' => "Kaca nu can dikategorikeun",
'undelete' => "Simpen deui kaca nu dihapus",
'undelete_short' => "Tong dihapus",
'undeletearticle' => "Simpen deui kaca nu dihapus",
'undeletebtn' => "Simpen deui!",
'undeletedarticle' => "disimpen \"$1\"",
'undeletedrevisions' => "$1 révisi disimpen deui",
'undeletedtext' => "[[$1]] geus réngsé disimpen ulang. Tempo [[Special:Log/delete]] pikeun catetan hapusan jeung panyimpenan ulang anyar.",
'undeletehistory' => "Mun anjeun nyimpen deui kacana, sadaya révisi bakal disimpen deui dina jujutan. Mun aya kaca anyar nu ngaranna sarua dijieun deui satutasna dihapus, révisi nu disimpen tadi bakal némbongan salaku jujutan nu ti heula, sarta révisi kiwari kaca nu hirup moal otomatis kaganti.",
'undeletepage' => "Témbongkeun atawa simpen deui kaca nu geus dihapus",
'undeletepagetext' => "Kaca di handap ieu geus dihapus tapi masih kénéh aya na arsip sarta bisa disimpen deui. Arsip aya kalana dibersihan.",
'undeleterevision' => "Révisi nu dihapus sakumaha $1",
'undeleterevisions' => "$1 révisi diarsipkeun",
#'undo' => "undo",
#'unexpected' => "Unexpected value: \"$1\"=\"$2\".",
'unlockbtn' => "Buka konci database",
'unlockconfirm' => "Muhun, kuring hayang muka konci database.",
'unlockdb' => "Buka konci database",
'unlockdbsuccesssub' => "Konci database geus dibuka",
'unlockdbsuccesstext' => "Database geus teu dikonci.",
'unlockdbtext' => "Muka konci database bakal mulangkeun kabisa sakabéh pamaké pikeun ngédit kaca, ngarobah préferénsina, ngédit awaskeuneunana, sarta hal-hal séjén nu merlukeun parobahan na database. Pastikeun yén ieu ngarupakeun hal nu diniatkeun ku anjeun.",
'unprotect' => "Buka konci",
'unprotectcomment' => "Alesan muka konci",
'unprotectedarticle' => "muka konci $1",
'unprotectsub' => "(Muka konci \"$1\")",
'unprotectthispage' => "Buka konci kaca ieu",
'unusedimages' => "Gambar-gambar nu teu kapaké",
'unusedimagestext' => "<p>Perhatikeun yén jalaloka séjén bisa numbukeun ka hiji gambar ku URL langsung, sahingga masih didaptarkeun di dieu najan sabenerna dipaké.",
'unwatch' => "Eureun ngawaskeun",
'unwatchthispage' => "Eureun ngawaskeun",
#'updated' => "(Updated)",
'upload' => "Muatkeun koropak",
'uploadbtn' => "Muatkeun koropak",
#'uploadcorrupt' => "The file is corrupt or has an incorrect extension. Please check the file and upload again.",
'uploaddisabled' => "Punten, ngamuat ayeuna ditumpurkeun.",
'uploadedfiles' => "Koropak nu geus dimuat",
'uploadedimage' => "\"$1\" geus dimuat",
'uploaderror' => "Kasalahan muat",
'uploadfile' => "Ngamuat gambar, sora, dokumén, jsb.",
'uploadlink' => "Muat gambar",
'uploadlog' => "log muatan",
'uploadlogpage' => "Log_muatan",
'uploadlogpagetext' => "Di handap mangrupa daptar muatan koropak nu panganyarna. Titimangsa nu katémbong dumasar titimangsa server (UTC).
<ul>
</ul>",
'uploadnologin' => "Can asup log",
'uploadnologintext' => "Anjeun kudu [[Special:Userlogin|asup log]] pikeun ngamuat koropak.",
'uploadtext' => "<strong>HEUP!</strong> Méméh anjeun ngamuat di dieu, pastikeun yén anjeun geus maca sarta tumut ka [[Special:Image_use_policy|kawijakan maké gambar]].
<p>Mun geus aya koropak na wiki nu ngaranna sarua jeung nu disebutkeun ku anjeun, koropak nu geus lila bakal diganti otomatis. Mangka, iwal ti pikeun ngaropéa hiji koropak, tangtu leuwih hadé mun anjeun mariksa heula bisi koropak nu sarupa geus aya.
<p>Pikeun némbongkeun atawa néang gambar-gambar nu pernah dimuat saméméhna, mangga lebet ka [[Special:Imagelist|daptar gambar nu dimuat]]. Muatan sarta hapusan kadaptar dina log [[Wikipedia:Upload_log|log muatan]].
</p><p>Paké formulir di handap pikeun ngamuat koropak gambar anyar pikeun ilustrasi kaca anjeun. Na kalolobaan panyungsi, anjeun bakal manggihan tombol \"Sungsi/''Browse''...\", nu bakal nganteur ka dialog muka-koropak nu baku na sistim operasi anjeun. Milih hiji koropak bakal ngeusian ngaran koropakna kana rohangan téks gigireun tombol nu tadi. Anjeun ogé kudu nyontréng kotak nu nandakeun yén anjeun teu ngarumpak hak cipta batur ku dimuatna ieu koropak. Pencét tombol \"Muatkeun/''Upload''\" pikeun ngeréngsékeun muatan. Prosés ieu bisa lila mun anjeun migunakeun sambungan internét nu lambat.
<p>Format nu dianjurkeun nyéta JPEG pikeun gambar fotografik, PNG pikeun hasil ngagambar sarta gambar séjénna, sarta OGG pikeun sora. Pilih ngaran koropak nu déskriptif sangkan teu ngalieurkeun. Pikeun ngasupkeun gambarna na kaca séjén, pigunakeun tumbu dina wujud <b>[[Image:file.jpg]]</b> atawa <b>[[Image:file.ogg]]</b> pikeun sora.
<p>Catet yén salaku kaca wiki, nu séjén bisa ngarobah atawa ngahapus muatan anjeun mun maranéhna nganggap ieu saluyu jeung kapentingan proyék, sarta anjeun bisa waé dipeungpeuk ti ngamuat koropak mun anjeun ngaruksak/ngaganggu sistim.",
'uploadwarning' => "Pépéling ngamuat",
/* 'usenewcategorypage' => "1

Set first character to \"0\" to disable the new category page layout.", */
'user_rights_set' => "<b>Hak pamaké pikeun \"$1\" geus dirobah</b>",
'usercssjsyoucanpreview' => "<strong>Tip:</strong> Pigunakeun tombol 'Témbongkeun sawangan' pikeun nyoba css/js anyar anjeun méméh nyimpen.",
'usercsspreview' => "'''Inget yén anjeun ukur nyawang css pamaké anjeun, can disimpen!'''",
'userexists' => "Ngaran pamaké nu diasupkeun ku anjeun geus aya nu maké. Mangga pilih ngaran nu séjén.",
'userjspreview' => "'''Inget yén anjeun ukur nguji/nyawang ''javascript'' pamaké anjeun, can disimpen!'''",
'userlevels' => "Ngokolakeun hambalan pamaké",
'userlevels-addgroup' => "Tambahkeun grup",
'userlevels-editgroup' => "Édit grup",
'userlevels-editgroup-description' => "Dadaran grup (paling loba 255 aksara):<br/>",
'userlevels-editgroup-name' => "Ngaran grup:",
'userlevels-editusergroup' => "Édit grup pamaké",
'userlevels-group-edit' => "Grup nu aya:",
'userlevels-groupsavailable' => "Kelompok nu sadia:",
/* 'userlevels-groupshelp' => "Select groups you want the user to be removed from or added to.
Unselected groups will not be changed. You can unselect a group by using CTRL + Left Click", */
'userlevels-groupsmember' => "Anggota ti:",
'userlevels-lookup-group' => "Kokolakeun hak grup",
'userlevels-lookup-user' => "Kokolakeun grup pamaké",
'userlevels-user-editname' => "Asupkeun ngaran pamaké:",
'userlogin' => "Nyieun rekening atawa asup log",
'userlogout' => "Kaluar log",
#'usermailererror' => "Mail object returned error: ",
'userpage' => "Témbongkeun kaca pamaké",
'userrightspheading' => "hambalan hak pamaké",
'userstats' => "Statistik pamaké",
'userstatstext' => "Aya '''$1''' pamaké nu kadaptar.
'''$2''' di antarana kuncén (tempo $3).",
'val_article_lists' => "Daptar artikel nu geus divalidasi",
'val_clear_old' => "Hapus data validasi kuring nu séjén pikeun $1",
/* 'val_form_note' => "<b>Hint:</b> Merging your data means that for the article
revision you select, all options where you have specified <i>no opinion</i>
will be set to the value and comment of the most recent revision for which you
have expressed an opinion. For example, if you want to change a single option
for a newer revision, but also keep your other settings for this article in
this revision, just select which option you intend to <i>change</i>, and
merging will fill in the other options with your previous settings.", */
#'val_merge_old' => "Use my previous assessment where selected 'No opinion'",
'val_no_anon_validation' => "Anjeun kudu asup ''log'' pikeun ngavalidkeun artikel.",
#'val_noop' => "No opinion",
'val_page_validation_statistics' => "Kaca statistik validasi pikeun $1",
#'val_percent' => "<b>$1%</b><br />($2 of $3 points<br />by $4 users)",
#'val_percent_single' => "<b>$1%</b><br />($2 of $3 points<br />by one user)",
'val_stat_link_text' => "Statistik validasi pikeun artikel ieu",
'val_tab' => "Validkeun",
/* 'val_table_header' => "<tr><th>Class</th>$1<th colspan=4>Opinion</th>$1<th>Comment</th></tr>
", */
'val_this_is_current_version' => "ieu mangrupa vérsi ahir",
'val_total' => "Jumlah-jamléh",
'val_user_validations' => "Pamaké ieu geus ngavalidkeun $1 kaca.",
'val_validate_article_namespace_only' => "Ukur artikel nu bisa divalidasi. Kaca ieu <i>teu</i> dina spasingaran artikel.",
'val_validate_version' => "Validasi vérsi ieu",
'val_validated' => "Validasi geus réngsé.",
'val_version' => "Vérsi",
'val_version_of' => "Vérsi $1",
'val_view_version' => "Témbongkeun vérsi ieu",
'validate' => "Validasi kaca",
#'variantname-zh' => "zh",
#'variantname-zh-cn' => "cn",
#'variantname-zh-hk' => "hk",
#'variantname-zh-sg' => "sg",
#'variantname-zh-tw' => "tw",
'version' => "Vérsi",
'viewcount' => "Kaca ieu geus dibuka $1 kali.",
'viewprevnext' => "Témbongkeun ($1) ($2) ($3).",
'viewsource' => "Témbongkeun sumber",
'viewtalkpage' => "Témbongkeun sawala",
'wantedpages' => "Kaca nu dipikabutuh",
'watch' => "Awaskeun",
'watchdetails' => "($1 kaca diawaskeun, teu kaasup kaca omongan; jumlah-jamléh $2 kaca diédit saprak cutoff; $3...
<a href='$4'>témbongkeun jeung édit daptar lengkepna</a>.)",
'watcheditlist' => "Ieu daptar nurutkeun abjad kaca-kaca awaskeuneun anjeun. Contréng kotak kaca nu teu moal deui diawaskeun, teras klik tombol 'piceun nu dicontréng' na dadasar layar.",
'watchlist' => "Awaskeuneun",
'watchlistcontains' => "Anjeun ngawaskeun $1 kaca.",
'watchlistsub' => "(pikeun pamaké \"$1\")",
'watchmethod-list' => "mariksa parobahan anyar na kaca nu diawaskeun",
'watchmethod-recent' => "mariksa parobahan anyar na kaca nu diawaskeun",
'watchnochange' => "Sadaya awaseun anjeun taya nu diédit dina jangka wanci nu ditémbongkeun.",
'watchnologin' => "Can asup log",
'watchnologintext' => "Anjeun kudu [[Special:Userlogin|asup log]] pikeun ngarobah awaskeuneun.",
'watchthis' => "Awaskeun kaca ieu",
'watchthispage' => "Awaskeun kaca ieu",
'wednesday' => "Rebo",
'welcomecreation' => "<h2>Wilujeng sumping, $1!</h2><p>Rekening anjeun geus dijieun. Tong hilap ngarobih préferénsi Wikipédia anjeun.",
'whatlinkshere' => "Nu numbu ka dieu",
'whitelistacctext' => "Sangkan diwenangkeun nyieun rekening na wiki ieu, anjeun kudu asup [[Special:Userlogin|log]] sarta boga kawenangan nu cukup.",
'whitelistacctitle' => "Anjeun teu diwenangkeun nyieun rekening",
'whitelistedittext' => "Anjeun kudu asup [[Special:Userlogin|log]] sangkan bisa ngédit.",
'whitelistedittitle' => "Perlu asup log sangkan bisa ngédit",
'whitelistreadtext' => "Anjeun kudu asup ''[[Special:Userlogin|log]]'' sangkan bisa maca.",
'whitelistreadtitle' => "Perlu asup log pikeun maca",
'wikipediapage' => "Témbongkeun kaca proyék",
'wikititlesuffix' => "Wikipédia",
'wlnote' => "Di handap ieu mangrupa $1 robahan ahir salila <b>$2</b> jam.",
'wlsaved' => "Ieu mangrupa vérsi simpenan awaskeuneun anjeun.",
'wlshowlast' => "Témbongkeun $1 jam $2 poé $3 ahir",
/* 'wrong_wfQuery_params' => "Incorrect parameters to wfQuery()<br />
Function: $1<br />
Query: $2
", */
'wrongpassword' => "Sandi nu diasupkeun teu cocog. Mangga cobian deui.",
'yourdiff' => "Béda",
'youremail' => "Surélék anjeun*",
'yourlanguage' => "Basa ''interface''",
'yourname' => "Ngaran pamaké anjeun",
'yournick' => "Landihan anjeun (pikeun tawis leungeun)",
'yourpassword' => "Sandi anjeun",
'yourpasswordagain' => "Ketik deui sandi anjeun",
'yourrealname' => "Ngaran anjeun*",
'yourtext' => "Tulisan anjeun",
'yourvariant' => "Varian basa",
#'zhconversiontable' => "-{}-",
);

php (names of the namespaces etc.)[édit sumber]

Basa Sunda (names of the namespaces etc.)[édit sumber]

English (names of the namespaces etc.)[édit sumber]

  • Here you can specify what names of the namespaces, names for skins, etc. you would like to have. Please note that nothing will happen unless developers will make the changes to the database. So far I do not know the exact procedure.
  • From the pages you have created I understand that the name of the project namespace should be "Wikipédia".
    • 00:37, 3 Méi 2005 (UTC) In file:LocalSettings.php you shoud have $wgSitename = "Wikipédia";
  • Please compare with LanguageHu.php. Search there for "$wgNamespaceNames".
  • Please change the right part only. Whatever on the rigth site is in capital must be changed. You do not need to "translate" them all but you need to "write" them correctly (only the first letter of each worh should be capital). See Template:Wikivar for actual values.
/* private */ $wgNamespaceNamesSu = array(
	NS_MEDIA			=> "MEDIA",
	NS_SPECIAL			=> "SPECIAL",
	NS_MAIN				=> "",
	NS_TALK				=> "TALK",
	NS_USER				=> "USER",
	NS_USER_TALK		=> "USER_TALK",
	NS_PROJECT			=> $wgMetaNamespace,
	NS_PROJECT_TALK		=> $wgMetaNamespace . "_TALK",
	NS_IMAGE			=> "IMAGE",
	NS_IMAGE_TALK		=> "IMAGE_TALK",
	NS_MEDIAWIKI		=> "MediaWiki",
	NS_MEDIAWIKI_TALK 	=> "MediaWiki_TALK",
	NS_TEMPLATE			=> "TEMPLATE",
	NS_TEMPLATE_TALK 	=> "TEMPLATE_TALK",
	NS_HELP				=> "Pitulung",
	NS_HELP_TALK		=> "Pitulung_TALK",
	NS_CATEGORY			=> "CATEGORY",
	NS_CATEGORY_TALK	=> "CATEGORY_TALK"

/* private */ $wgSkinNamesSu = array(
	'standard' => "STANDARD",
	'nostalgia' => "NOSTALGIA",
	'cologneblue' => "COLOGNE BLUE",
	'smarty' => "Paddington",
	'montparnasse' => "Montparnasse",
	'davinci' => "DaVinci",
	'mono' => "Mono",
	'monobook' => "MonoBook",
 "myskin" => "MySkin" 
);
  • Information about aditional parameters will follow. Best regards Gangleri 10:13, 28 Apr 2005 (UTC)


/* private */ $wgMagicWordsSu = array(
#   ID                                 CASE  SYNONYMS
    MAG_REDIRECT             => array( 0,    "#redirect"                                       ),
    MAG_NOTOC                => array( 0,    "__NOTOC__", "__XXXXFARACUPRINS__"                    ),
    MAG_NOEDITSECTION        => array( 0,    "__NOEDITSECTION__", "__XXXXFARAEDITSECTIUNE__"       ),
    MAG_START                => array( 0,    "__START__"                                       ),
    MAG_CURRENTMONTH         => array( 1,    "CURRENTMONTH", "{{XXXXNUMARLUNACURENTA}}"            ),
    MAG_CURRENTMONTHNAME     => array( 1,    "CURRENTMONTHNAME", "{{XXXXNUMELUNACURENTA}}"         ),
    MAG_CURRENTDAY           => array( 1,    "CURRENTDAY", "{{XXXXNUMARZIUACURENTA}}"              ),   
    MAG_CURRENTDAYNAME       => array( 1,    "CURRENTDAYNAME", "{{XXXXNUMEZIUACURENTA}}"           ),
    MAG_CURRENTYEAR          => array( 1,    "CURRENTYEAR", "{{XXXXANULCURENT}}"                   ),
    MAG_CURRENTTIME          => array( 1,    "CURRENTTIME", "{{XXXXORACURENTA}}"                   ),
    MAG_NUMBEROFARTICLES     => array( 1,    "NUMBEROFARTICLES", "{{XXXXNUMARDEARTICOLE}}"         ),
    MAG_CURRENTMONTHNAMEGEN  => array( 1,    "CURRENTMONTHNAMEGEN", "{{XXXXNUMELUNACURENTAGEN}}"   ),
	MAG_MSG                  => array( 0,    "MSG:", "XXXXMSJ:"                                    ),
	MAG_SUBST                => array( 0,    "SUBST:"                                          ),
    MAG_MSGNW                => array( 0,    "MSGNW:", "XXXXMSJNOU:"                               ),
	MAG_END                  => array( 0,    "__END__", "__XXXXFINAL__"                            ),
    MAG_IMG_THUMBNAIL        => array( 1,    "thumbnail", "thumb"                              ),
    MAG_IMG_RIGHT            => array( 1,    "right"                                           ),
    MAG_IMG_LEFT             => array( 1,    "left"                                            ),
    MAG_IMG_NONE             => array( 1,    "none"                                            ),
    MAG_IMG_WIDTH            => array( 1,    "$1px"                                            ),
    MAG_IMG_CENTER           => array( 1,    "center", "centre"                                ),
    MAG_INT                  => array( 0,    "INT:"                                            )


);


... – Update history[édit sumber]

.... – Comments[édit sumber]

Basa Sunda (...)[édit sumber]

  • ...

English (Comments)[édit sumber]

  • Please discuss smaller details at the discussion page.
  • Probably a bot will be soon available who is able to compare the interface from Wikipedia with those of the sister projects. More details ara vailable soon.


  • The interfaces of the sister projects should be fixed as well. In order to do this you need to bee / to become an administrator. Update administrator lists are available at:
  1. Administrators at su: Wiktionary
    1. Kandar
  2. Administrators at su: Wikibooks
    1. Kandar
  3. Administrators at su: Wikiquote
    1. Kandar


  • ...