Wikipedia:Portal

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Portal téh mangrupa kaca husus anu disadiakeun siga kaca "Tepas" tapina leuwih spésifik kana topik bahaseun. Portal bisa patalian jeung proyékwiki, tapi teu siga proyékwiki da ieu mah dimaksudkeun pikeun pamaké sarta éditor Wikipédia dina raraga ngapromosikeun jeung ngaronjatkeun kontribusi di Wikipédia. Portal dijieunna ngan pikeun topik énsiklopédi wungkul sarta lain ajang mulasara kategori artikel.

Tarabas:
Eusi

Naon ari portal téh?[édit sumber]

Ngaranspasi Wikipedia
Subyék ngaranspasi Obrolan ngaranspasi
0 (Utama/Artikel) Obrolan 1
2 Pamaké Obrolan pamaké 3
4 Wikipedia Obrolan Wikipedia 5
6 Gambar Obrolan gambar 7
8 MédiaWiki Obrolan MédiaWiki 9
10 Citakan Obrolan citakan 11
12 Pitulung Obrolan pitulung 13
14 Kategori Obrolan kategori 15
100 Portal Obrolan portal 101
108 [[Wikipedia:Books|]] [[Pitulung:Maké kaca obrolan|]] 109
118 [[Wikipedia:Drafts|]] [[Pitulung:Maké kaca obrolan|]] 119
446 [[Wikipedia:Kaca kursus|]] [[Pitulung:Maké kaca obrolan|]] 447
710 [[mw:Extension:TimedMediaHandler|]] [[Pitulung:Maké kaca obrolan|]] 711
828 Modul Pembicaraan Modul 829
2600 Topik
Ngaranspasi virtual
-1 Husus
-2 Média

Maksud dijieunna portal téh pikeun nungtun para pamaca sarta éditor ka aréa topik anu kacana sarua siga kaca Tepas. Dina larapanna, portal mangpaat pisan pikeun eusi Wikipedia.

Asalna mah portal téh ti Wikipedia basa Polandia jeung Wikipedia basa Jérman. Taun 2005 awal, konsép ieu dilarapkeun ka Wikipedia basa Inggris sarta Wikiportal munggaran diluyukeun. Taun satuluyna, ngaranspasi husus (Portal:) dijieun pikeun kagunaan portal.

Portal téh mangrupa subyék pikeun pancapilar Wikipedia sarta kudu dilarapkeun jeung kawijakan dasar Wikipedia (jihat sawangan nétral, lain risét asli, bisa divérifikasi, jsb).

Cara manggihan portal[édit sumber]

Sakumnaportal kudu didaptarkeun di diréktori portal, anu mana ditétélakeun saha pangadeg sarta pangokola portalna anu bisa ditepungan. Saupamana Anjeun geus nyieun hiji portal, Anjeun kudu ngadaptarkeunna didieu. Portal:Eusi/Portal daptar sakumna pamaca portal mihaper kualitas bacaan.

Portal ogé bisa diaksés sacara sagemblengna ku para pamaké sangkan nungtun ti hiji portal ka portal lianna. Fitur universal, siga browsebar (anu numbutkeun ka undakan luhur portal), sarta citakan portal (anu numbukeun ka Portal:Eusi/Portal), nu ngagampangkeun pikeun nyungsi. Komona mah portal ogé geus dikategorisasi dumasar jejer. Portal, dina larapanana ogé numbukeun ka Portal nu patalian sarta Subportal na ogé.

Tutumbu ka portal mindeng kapanggihna mah dina bagian "Tempo ogé" anu luyu jeung topik artikel. Tutumbu ka portals ogé sakepeung mah sok kapanggih dina bagian luhur kaca sawala artikel. Portal pikeun undak luhur subyékna mah ditumbukeun ogé ti kaca Tepas.


Citakan:WPbox Citakan:NBbox Citakan:Portal nav footer Citakan:Pitulung téknis Wikipedia