YCbCr

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gambar kelir katut unsur Y, Cb jeung Cr-na. Perlu dicatet yen gambar Y mangrupakeun kopian skala kulawu (greyscale copy) tina gambar utamana; salju bodas dipidangkeun minangka hiji ajn tengah dina Cr jeung Cb; gudang soklat dipidangkeun ku Cb nu lemah jeung Cr nu kuat; jukut hejo dipidangkeun ku Cb jeung Cr nu duanana lemah; sarta langit bulao dipidangkeun ku Cb kuat jeung Cr lemah.

YCbCr atawa Y'CbCr nyaéta hiji kulawara rohangan kelir nu dipaké minangka bagéan tina Color image pipeline dina sistim video katut fotografi digital. Y' nyaéta komponen luma sedengkeun Cb jeung Cr nyaéta komponen kroma perbedaan bulao jeung beureum. Prima (') dina Y pikeun ngabedakeun jeung luma tina luminansi, nu hartina intensitas cahya dienkode sacara henteu linier maké gamma.

Y'CbCr lain rohangan kelir absolut, mangrupa hiji cara nyandikeun informasi RGB. Kelir din akanyataannana dipidangkeun gumantung kana pangelir RGB aktual nu dipaké keur midangkeun sinyal. Ku kituna hiji ajen nu ditunjukkeun minangka Y'CbCr nyaéta ukur bisa diperkirakeun lamun colorant RGB standar atawa profil ICC dipaké.

Ngaran[édit | édit sumber]

YCbCr sakapeung mah disingget YCC. Y'CbCr mindeng disebut YPbPr lamun dipaké dina vidéo komponén analog, sok sanajan istilah Y'CbCr ilahar ogé dipaké keur duanana, katut atawa tanpa prime.

Y'CbCr mindeng kaliru jeung rohangan kelir YUV, tur hususon istilah YCbCr jeung YUV téh bisa dipaké piligenti, nu matak ngabingungkeun; nalika nujul kana sinyal-sinyal dina wangun vidéo atawa digital, istilah "YUV" leuwih ngandung harti "Y'CbCr".

Rujukan[édit | édit sumber]


Tumbu kaluar[édit | édit sumber]