Zigaz (grup musik)

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian


Zigaz

Zigaz nyaéta band aliran pop rock nu dibentuk di Jakarta Selatan tanggal 19 Juli 2006.[1] Anggotana nyaéta Zian (vokal), Aziz (gitar/keyboard), Raindy (gitar), Ebby (bass), jeung Ramdhany (drum).[1]
Ngaran Zigaz sorangan miboga harti filosofisna.[2] Hurup Z di awal jeung di ahir ngandung harti band nu salilana bakal terus babarengan.[2] Sedengkeun iga di antara hurup Z nyaéta salah sahiji bagéan tulang manusa nu penting, nu ngandung harti Zigaz bisa jadi bagéan nu pangpentingna di industri musik Indonesia.[2]
Ngaran Zigaz mimiti kasohor nalika ngaluarkeun singel "Sahabat Jadi Cinta" nu dijadikeun soundtrack sinétron Angel’s Diary.[2] "Sahabat Jadi Cinta" kapilih jadi singel munggaran tina album munggaranana kalawan judul Zigaz.[2] Singel ieu dipiharep bisa ngawakilan rénghap Zigaz nu pinuh ku sumanget nu ngagedur.[2] Salian ti lagu Sahabat Jadi Cinta, aya ogé lagu-lagu lianna saperti "Penakluk Takluk", "Hidupmu hidupku", jeung "TAR".[2] Zigaz dina nyiptakeun lagu-laguna loba kainspirasi ku Collective Soul, Audioslave, Aerosmith, The Police, Queen, jeung Arkarna.[1]
Taun 2010 singel Zigaz nu kadua medal di pasaran kalawan judul "Hidupmu Hidupku".[1]

Albeum[édit | édit sumber]

Referensi[édit | édit sumber]

  1. a b c d e f Zigaz Band (Diakses tanggal 3 Desember 2011) (id)
  2. a b c d e f g Profil Zigaz (Diakses tanggal 3 Desember 2011) (id)


Musical notes.svg