Bandara Internasional Arlanda

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bandara Internasional Arlanda
Stockholm-Arlanda flygplats

Airport Arlanda Sweden.jpg

IATA: ARN – ICAO: ESSA
Ringkesan
Tipe bandara Publik
Operator Luftfartsverket
Ngalayanan Stockholm, Swédia
Lokasi Munisipalitas Sigtuna
Luhur AMSL 137 ft / 42 m
Koordinat 59°39′07″N 017°55′07″E / 59.65194, 17.91861
Ramat loka www.arlanda.com
Landasan pacu
Arah Panjang Bahan
m ft
01L/19R 3,301 10,830 Concrete
01R/19L 2,500 8,201 Aspal
08/26 2,500 8,202 Concrete
Statistik (2007)
Total panumpang 17,877,913
Panumpang internasional 12,841,955
Panumpang doméstik 5,035,958
Sumber: DAFIF[1][2]

Bandara Arlanda-Stockholm (IATA: ARNICAO: ESSA), nyaéta hiji bandara internasional nu perenahna di Munisipalitas Sigtuna, Swédia, deukeuteun kota Märsta, kurang leuwih 42 km di béh kaléreun Stockholm tur ampir 40 km, ku jalan mobil, di béh wétan kiduleun Uppsala. Lamun maké karéta mah jarakna ti Uppsala téh leuwih deukeut, sedengkeun jarak ti jeung ka puseur Stockholm mah sarua baé boh maké jalan mobil atawa jalur karéta.

Bandara ieu perenahna di County Stockholm, propinsi Uppland. Bandara ieu mangrupakeun bandara panggedéna di Swédia – taun 2006 mah mangrupakeun bandara panggedéna katilu di nagara Nordik – tur boga 17.91 yuta panumpang taun 2007.[3] Bandara ieu ogé mangrupakeun salasahiji tina tilu puseur Sistim Pausahaan Penerbangan Scandinavia.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Citakan:SwedishAirports