Tepas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Wikipedia-logo-v2-200px-transparent.png

Wilujeng sumping di Wikipédia basa Sunda

énsiklopédi bébas dina basa Sunda!

Nepi ka danget ieu geus aya 17.813 artikel sarta 12.782 pamaké nu kadaptar

Biografi · Budaya · Géografi · Matematika · Sains · Sajarah · Seni · Sunda · Téhnologi

Indéks abjad · Wawanohan · Nyieun rekening · Ngédit artikel · Sawala · Pitulung

You don't speak Sundanese?

Raksukan has séké Minangkabau di taun 1900-an
Minangkabau atawa nu sok disingget Minang nya éa kelompok etnik Nusantara nu basana Minang jeung ngajungjung ageman Minangkabau. Wewengkon ageman kabudayaanna ngawengku Sumatera Barat, sabeulah ti Riau, bagéan kalér Bengkulu, bagéan kulon Jambi, bagéan kidul Sumatera Utara, barat daya Aceh, ogé Negeri Sembilan di Malaysia. Dina paguneman masarakat, urang Minang sok disebut orang Padang, nempo ka ngaran puseur dayeuh Sumatera Barat nya éta dayeuh Padang. Namung masarakat ieu biasana bakal nyebut kelompokna ku sebutan urang awak (maksudna sarua jeung urang Minang éta sorangan).

Nurutkeun A.A. Navis, Minangkabau leuwih ka kultur etnis ti salasahiji rungkun Malayu nu mekar jeung badag sabab sistim monarki, sarta ngagem sistim adat anu khas, anu dicirikeun ku sistim kakulawargaan ngaliwatan jalur awéwé atawa matrilineal, sanajan budayana ogé kacida kuat diwarnaan ku ageman agama Islam, sedengkeun Thomas Stamford Raffles,

Salengkepna...

   
Béngsin jeung solar naék



Pamareum Kahuruan keur ngaaksi.
Pamareum Kahuruanna Angkatan Udara Amérika Sarikat nu keur nyéboran seuneu ngagugudag nalika kacilakaan bobodoan ti C-130 Hercules di Osan Air Base di Koréa Kidul.
Sumber: Wikimedia Commons | Gambar petingan lianna...

Indonésia • Acéh • Banjar • Banyumasan • Bugis • Jawa • Melayu • Minangkabau • Tétun

Leuwih ti 500.000 artikel: English • Deutsch • Français • Italiano • Polski • Español • Русский • 日本語 • Português

Daptar lengkep – Koordinasi multibasa

Wikipédia mangrupa hiji énsiklopédi bébas nu diasuh ku Yayasan Wikimédia tanpabati nu ngajalankeun sababaraha proyék wiki multibasa nembrak:

Tingali ogé kaca ieu dina Aksara Sunda