Portal:Panglawungan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Admin mop.PNG Wilujeng Sumping di Panglawungan Wikipédia

Wikipédia téh mangrupa énsiklopédi sakaligus masarakat wiki. Anjeun bisa ngédit artikel dina Wikipédia ayeuna kénéh. Cobi lenyepan kumaha carana sumbangsih dina kaca tutorial (atawa sakadar uulinan dina kotrétan). Pikeun wawaran nu leuwih lengkep, kirimkeun koméntar anjeun dina Sawala, baca diréktori pitulung sarta kaca ngeunaan kawijakan, atawa bisa ogé badami jeung para Wikipédiawan (Wikipedian) séjén. Mangga, tong asa-asa ngadamel rekening (naon mangpaatna?).


Nuvola apps knewsticker.png Warta Wikipédia

Maret 2013[édit | sunting sumber]

  • Wikipédia Sunda aya dina réngking ka-99

Maret 2012[édit | sunting sumber]

  • 3: Wikipédia Sunda nepi ka artikel nu ka-17.000 dina réngking ka-92

Nopémber 2011[édit | sunting sumber]

  • 14: Wikipédia Sunda nepi ka artikel nu ka-16.000 dina réngking ka-93
  • 22: Wikipédia Sunda aya dina réngking ka-92 dina béréndélan Wikipédia.

Oktober 2011[édit | sunting sumber]

Séptémber 2011[édit | sunting sumber]

Juni 2011[édit | sunting sumber]

Agustus 2009[édit | sunting sumber]

  • 2: Usulan ditutupna Wikipustaka alias Wikibooks Sunda dibolaykeun

Juli 2009[édit | sunting sumber]

Agustus 2008[édit | sunting sumber]

April 2008[édit | sunting sumber]

Januari 2008[édit | sunting sumber]

Nopémber 2007[édit | sunting sumber]

  • 18: Wikipédia basa Sunda aya di paringkat ka-63 daptar proyék Wikipédia sanggeus kasusul ku Wikipédia Basa Makédonia

Oktober 2007[édit | sunting sumber]

  • 18: Wikipédia basa Sunda aya di paringkat ka-62 daptar proyék Wikipédia sanggeus kasusul ku Wikipédia Basa Marathi

Séptémber 2007[édit | sunting sumber]

  • 26: Wikipédia basa Sunda aya di paringkat ka-61 daptar proyék Wikipédia sanggeus kasusul ku Wikipédia Basa Sérbo-Kroasia

Agustus 2007[édit | sunting sumber]

  • 26: Wikipédia basa Sunda aya di paringkat ka-60 daptar proyék Wikipédia sanggeus kasusul ku Wikipédia Basa Hindi
  • 5: Wikipédia Sunda nepikeun ka artikel nu ka-13.000 dina réngking ka-59.

Juli 2007[édit | sunting sumber]

  • 28: Wikipédia basa Sunda aya di paringkat ka-59 daptar proyék Wikipédia sanggeus nyusul Wikipédia Basa Hindi jeung Basa Néapolitan
  • 27: Wikipédia basa Sunda aya di paringkat ka-61 daptar proyék Wikipédia sanggeus kasusul ku Wikipédia Basa Azerbaijan
  • 24: Wikipédia basa Sunda aya di paringkat ka-60 daptar proyék Wikipédia sanggeus kasusul ku Wikipédia Basa Hindi
  • 24: Kang Tédi diangkat jadi Kuncén Wikipédia Sunda
  • 22: Wikipédia basa Sunda aya di paringkat ka-59 daptar proyék Wikipédia sanggeus nyusul Wikipédia Basa Sérbo-Kroasia jeung Basa Hindi
  • 22: Wikipédia Sunda nepikeun ka artikel nu ka-12.000 dina réngking ka-60.
  • 21: Wikipédia basa Sunda aya di paringkat ka-61 daptar proyék Wikipédia sanggeus nyusul Wikipédia Basa Tamil
  • 18: Wikipédia Sunda nepikeun ka artikel nu ka-11.000 dina réngking ka-62.
Nuvola apps kate.png Hanca...
Cartella verde.jpg
Ka marana?
   

Urang Sunda ka marana? Butuh pisan pitulung yeuh, nu aub di Wikipédia Sunda kiwari ngan saeutik pisan. Nu jadi udagan ayeuna utamana ngumpulkeun artikel-artikel anu aya patula-patalina jeung Kasundaan.

Ogé dihaturan muka kaca daptar istilah pikeun istilah-istilah Sunda/Inggris nu can pati dipikawanoh.

Cartella grigia.jpg
Pakakas
   

Pikeun ngabantuan ngeusian Wikipédia Basa Sunda, kiwari aya pakakas tarjamah otomatis tina basa Indonesia kana basa Sunda: http://tarjamah.sabilulungan.org

Boh ku cara narjamahkeun naskah sumber wiki, dina mode tarjamah téks [1], boh ku cara narjamahkeun loka sagemblengna, dina mode tarjamah loka [2]

Cartella verde.jpg
Nepungan kuncén
   

Pami aya hal nu peryogi didugikeun ka para kuncén, mangga sindang ka rohangan kuncén.

Cartella grigia.jpg
Béwara Wikipédia Sunda
   

Kanggo ningalian perkembangan Wikipédia Sunda terutami dina hal jumlah artikelna, mangga lebet ka kaca Béwara.