Yogyakarta

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Daérah Istiméwa Yogyakarta
Yogyakarta COA.svg

Lambang Daérah Istiméwa Yogyakarta
Tut Wuri Handayani
IndonesiaYogyakarta.png

Peta lokasi Daérah Istiméwa Yogyakarta
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Yogyakarta
Gubernur Sri Sultan Hamengkubuwono X
Lega 3.185,80 km2
Pangeusi 4.3640.000 (+/-)
Kapadetan 13.687/km2
Kabupatén 4
Kota 1
Kacamatan 78
Kalurahan/Désa 440
Suku Jawa, Sunda, Malayu, Tionghoa, Batak, Minang, Bali, Madura
Ageman Islam (92.1), Katolik (4.9%), Protéstan (2.7%), Séjénna (0.2%)
Basa Basa Jawa, Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah

Ramatloka resmi: http://www.pemda-diy.go.id

(?)

Daérah Istiméwa Yogyakarta nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu aya di beulah kidul Pulo Jawa sarta wawatesan jeung Propinsi Jawa Tengah di beulah kaléreunnana. Daérah ieu katimpah lini dina bulan Juni 2006 nu ngakibatkeun 1,2 yuta urang teu miboga deui imah.

Kabupatén jeung Kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Bantul
  2. Kabupatén Gunung Kidul
  3. Kabupatén Kulon Progo
  4. Kabupatén Sléman
  5. Kota Yogyakarta


Daptar Gubernur[édit | sunting sumber]

No. Periode Nami Gubernur Katerangan
1 1945 - 1988 Sri Sultan Hamengkubuwono IX
2 1988 - 199? Sri Paku Alam VIII Pajabat Gubernur
3 3 Oktober 1998 - kiwari Sri Sultan Hamengkubuwono X

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu Luar[édit | sunting sumber]


 
Daérah Istiméwa Yogyakarta

Kabupatén: Bantul | Gunung Kidul | Kulon Progo | Sléman
Kota: Yogyakarta

Tempo Ogé: Daptar kabupatén jeung kota di Indonésia


Flag of Indonesia.svg