Sumatra Kidul

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sumatra Kidul
South Sumatra coa.png

Lambang Sumatra Kidul
IndonesiaSouthSumatra.png

Peta lokasi Sumatra Kidul
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Palémbang
Gubernur Ir. H. Alex Noerdin, S.H.
Lega 53.435,72 km2
Pangeusi 7.450.394
Kapadetan {{{kapadetan}}}
Kabupatén 10
Kota 4
Kacamatan 147
Kalurahan/Désa 2693
Suku Suku Palémbang, Suku Koméring, Suku Pasémah, Suku Ranau, Suku Semendo
Ageman Islam (96%), Kristen (1,7%), Buda (1,8%), Lianna (0,5%)
Basa Basa Indonésia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah

Ramatloka resmi: http://www.pempropsumsel.go.id

(?)

Sumatra Kidul nyaéta hiji propinsi di Pulo Sumatra. Ibukotana aya di Palémbang

Sajarah[édit | sunting sumber]

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Babagian administratif[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Banyuasin
  2. Kabupatén Lahat
  3. Kabupatén Muara Enim
  4. Kabupatén Musi Banyuasin
  5. Kabupatén Musi Rawas
  6. Kabupatén Ogan Ilir
  7. Kabupatén Ogan Komering Ilir
  8. Kabupatén Ogan Komering Ulu
  9. Kabupatén Ogan Komering Ulu Timur
  10. Kabupatén Ogan Komering Ulu Selatan
  11. Kota Lubuklinggau
  12. Kota Pagar Alam
  13. Kota Palembang
  14. Kota Prabumulih


Perwakilan di Jakarta[édit | sunting sumber]

Anggota DPR ti Propinsi Sumatra Selatan[édit | sunting sumber]

  • dr. Hakim Sorimuda Pohan

Anggota DPD ti Propinsi Sumatra Selatan[édit | sunting sumber]

  • Asmawati, Hj, SE, MM
  • M. Kafrawi Rahim, H., Drs.,
  • M. Jum Perkasa
  • Ruslan Wijaya, Ir, SE, M.Sc


Flag of Indonesia.svg