Jambi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Jambi
100px

Lambang Jambi
IndonesiaJambi.png

Peta lokasi Jambi
Koordinat
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Kota Jambi
Gubernur Drs. H. Hasan Basri Agus, M.M
Lega 53.435,72 km2
Pangeusi 2.400.940 (sensus 2000)
Kapadetan /km2
Kabupatén 9
Kota 1
Kacamatan 76
Kalurahan/Désa 1.189
Suku Suku Melayu, Suku Kubu, Suku Kerinci, dll.
Ageman Islam: 98,4%, Kristen: 1,1%, Buda: 0,36%, Hindu : 0,117%.
Basa
Zona waktu
Lagu Daérah Injit-injit Semut, Pinang Muda

Ramatloka resmi: www.pempropjambi.net

(?)

Jambi nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu aya di basisir wétan bagéan tengah Pulo Sumatra. Jambi ogé mangrupakeun ngaran hiji kota di propinsi ieu.

Populasi Propinsi Jambi aya 2.400.940 jiwa dumasar sénsus taun 2000.

Daérah Tingkat II[édit | sunting sumber]

Daérah Tingkat II di Propinsi Jambi nyaéta:

  1. Kabupatén Batang Hari
  2. Kabupatén Bungo
  3. Kabupatén Kerinci
  4. Kabupatén Merangin
  5. Kabupatén Muaro Jambi
  6. Kabupatén Sarolangun
  7. Kabupatén Tanjung Jabung Timur
  8. Kabupatén Tanjung Jabung Barat
  9. Kabupatén Tebo
  10. Kota Jambi



Flag of Indonesia.svg