Maluku Kalér

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Maluku Kalér
North Maluku coa.png

Lambang Maluku Kalér
IndonesiaNorthMaluku.png

Peta lokasi Maluku Kalér
Koordinat
Dasar hukum UU 46/1999
Tanggal penting 4 Oktober 1999 (poé ngadeg)
Ibu kota Ternate
Gubernur Thaib Armain
Lega 164.370,12 km2
Pangeusi 855.627 (sensus 2003)
Kapadetan
Kabupatén 6
Kota 2
Kacamatan 45
Kalurahan/Désa 730
Suku Suku Module, Suku Pagu, Suku Ternate, Suku Makian Barat, Suku Kao, Suku Tidore, Suku Buli, Suku Patani, Suku Maba, Suku Sawai, Suku Weda, Suku Gne, Suku Makian Timur, Suku Kayoa, Suku Bacan, Suku Sula, Suku Ange, Suku Siboyo, Suku Kadai, Suku Galela, Suku Tobelo, Suku Loloda, Suku Tobaru, Suku Sahu
Ageman Islam, Protéstan, Katolik, Buda
Basa Basa Indonésia
Zona waktu WIT
Lagu Daérah

Ramatloka resmi:

(?)

Maluku Kalér nyaéta hiji propinsi di Indonésia. Propinsi ieu diwangun dumasar Undang-Undang Nomer 46 Taun 1999 tanggal 4 Oktober 1999. Propinsi ieu ngawengku sababaraha pulo di Kapuloan Maluku.

Populasi Maluku Kalér aya 855.627 jiwa (sénsus 2003).

Ibukota propinsi ie nyaéta Ternaté, tapi aya rencana mindahkeun ka Sofifi.

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupatén jeung kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Halmahéra Barat
  2. Kabupatén Halmahéra Selatan
  3. Kabupatén Halmahéra Tengah
  4. Kabupatén Halmahéra Timur
  5. Kabupatén Halmahéra Utara
  6. Kabupatén Kapuloan Sula
  7. Kota Ternaté
  8. Kota Tidoré

Gubernur[édit | sunting sumber]

Daptar gubernur Propinsi Maluku Kalér:

No
Nami
Mangsa Ngajabat
Katerangan
1 Saleh Latuconsina
(Pajabat Gubernur)
? ~ 18 April 2002  
2 Sinyo Harry Sarundajang
(Pajabat Gubernur)
18 April 2002 ~ 25 Nopémber 2002 Sinyo dilantik ku Mendagri Hari Sabarno
3 Thaib Armain 25 Nopémber 2002 ~ 2007 Pasangan Thaib Armain jeung Prof. Madjid Abdullah
nyaéta pasangan gubernur jeung wakil gubernur période 2002-2007.
Dilantik ku Mendagri Hari Sabarno


Flag of Indonesia.svg