Sumatra

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sumatra
Locator pulau sumatra.PNG

Peta lokasi pulo Sumatra
{{{peta2}}}
Koordinat {{{koordinat}}}
Nagara Indonesia
Kapuloan Sumatra
Propinsi {{{propinsi}}}
{{{tipe_dati2}}} {{{dati2}}}
Garis basisir 4.868,9 km
Lega 443.065,8 km² (6)
Pangeusi 28.016.160 (1980)
(?)

Pulo Sumatra (diéjah Sumatera) aya di Indonésia, mangrupakeun pulo kagenep panggedéna di dunya, kalayan lega 443.065,8 km2. Pangeusina kira-kira 28.016.160 jiwa (1980).

Di pulo Sumatra kungsi ngadeg karajaan Samudra (kiwari Acéh). Sajarahna, dina tumandangna ka pulo ieu Ibnu Battuta (cendekiawan Islam asal Maroko) sok ngalafalkeun kecap Samudra jadi Sumatra, sahingga ti harita ngaran Sumatra kasohor jadi ngaran pulo ieu.

Saméméh disebut Sumatra, pulo ieu disebut Pulo Andalas.

Propinsi di Sumatra[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Pulo-pulo utama di Indonésia
Irian | Jawa | Kalimantan | Sulawesi | Sumatra
Propinsi-propinsi di Pulo Sumatra
Nanggroe Aceh Darussalam | Sumatra Utara | Sumatra Barat | Riau | Jambi | Sumatra Selatan | Bengkulu | Lampung | Kapuloan Bangka Belitung | Kapuloan Riau


Flag of Indonesia.svg