Irian

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Irian
LocationNewGuinea.png

Peta lokasi pulo Irian
{{{peta2}}}
Koordinat {{{koordinat}}}
Nagara Indonésia jeung Papua Nugini
Kapuloan Papua
Propinsi {{{propinsi}}}
{{{tipe_dati2}}} {{{dati2}}}
Garis basisir 9.334,6 km
Lega 785.753 km² (2)
Pangeusi 3.763.300 (1980)
(?)
Peta pulitik Pulo Nugini

Irian (Basa Inggris: New Guinea) nyaéta pulo kadua panggedéna di dunya nu aya di kaléreun Australia.

Pulo ieu dibagi jadi dua wilayah nu masing-masing dikawasa ku Indonésia (beulah kulon nu disebut Papua) sarta beulah wétanna mangrupakeun bagéan nagara Papua Gini Anyar.

Istilah Papua ogé digunakeun keur ngarujuk ka pulo ieu sakumna. Nugini mangrupakuen istilah New Guinea, ngaran kulon nu diindonésiakeun. Maranéhannana baheula boga pamanggih yén lemah Papua siga Guinea, hiji wilayah di Afrika. Jadi wéh disebutna ogé Guinea anyar.

Di pulo ieu aya gunung pangluhurna sa-Indonésia, nyaéta Puncak Jaya (5.030 m).


Pulo-pulo utama di Indonésia
Irian | Jawa | Kalimantan | Sulawesi | Sumatra
Flag of Indonesia.svg