Bengkulu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bengkulu
Bengkulu coa.png

Lambang Bengkulu
IndonesiaBengkulu.png

Peta lokasi Bengkulu
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal penting
Ibu kota Bengkulu Kota
Gubernur Agusrin Maryono Najamuddin, ST
Lega 19.788,70 km2
Pangeusi 2.000.000 (+/-)
Kapadetan
Kabupatén 6
Kota 1
Kacamatan {{{kacamatan}}}
Kalurahan/Désa {{{kalurahan}}}
Suku Suku Bengkulu
Ageman Islam, Kristen, Animisme
Basa Bahasa Indonesia, dll
Zona waktu WIB
Lagu Daérah {{{lagu}}}

Ramatloka resmi: http://www.bengkulu.go.id/

(?)

Bengkulu nyaéta hiji propinsi nua ya di Pulo Sumatra. Di beulah kaléreunnana wawtesan jeung Sumatra Kulon, di béh wétan wawatesan jeung Jambi sarta Sumatra Kidul sedengkeu di béh kiduleunnana wawatesan jeung Lampung.

Daérah Tingkat II[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Bengkulu Selatan
  2. Kabupatén Bengkulu Utara
  3. Kabupatén Kaur
  4. Kabupatén Kepahiang
  5. Kabupatén Lebong
  6. Kabupatén Muko-Muko
  7. Kabupatén Rejang Lebong
  8. Kabupatén Seluma
  9. Kota Bengkulu


Imah adat[édit | sunting sumber]

Rumah Rakyat

Pakarang tradisional[édit | sunting sumber]

Keris Bengkulu

Pranala luar[édit | sunting sumber]


Flag of Indonesia.svg