Gorontalo

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Gorontalo
100px

Lambang Gorontalo
"Duluo Limo Lo Pohalaa"
IndonesiaGorontalo.png

Peta lokasi Gorontalo
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum {{{dasar hukum}}}
Tanggal penting 16 Pébruari 2001 (poé ngadeg)
Ibu kota Kota Gorontalo
Gubernur Gusnar Ismail
Lega 12.215 km2
Pangeusi 887.000 (+/-)
Kapadetan ... /km2
Kabupatén 4
Kota 1
Kacamatan {{{kacamatan}}}
Kalurahan/Désa {{{kalurahan}}}
Suku Suku Gorontalo, Suku Bugis, Suku Polahi, Suku Jawa, Suku Makassar, Suku Bali, Suku Minahasa
Ageman Islam, Kristen
Basa basa Gorontalo, basa Indonésia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Hulonthalo Lipuu

Ramatloka resmi: http://www.gorontalo.web.id

(?)

Gorontalo nyaéta salasahiji propinsi di Indonésia. Propinsi Gorontalo aya di pulo Sulawesi beulah kalér. Propinsi ieu ngadeg dumasar Undang-Undang Nomer 38 Taun 2000 tanggal 22 Désémber 2000. Lega wilayah propinsi ieu 12.215 km² sarta pangeusina aya 887.000 jiwa (2004).

Pemerintahan[édit | sunting sumber]

Kabupatén jeung kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Boalemo
  2. Kabupatén Bone Bolango
  3. Kabupatén Gorontalo
  4. Kabupatén Pohuwato
  5. Kota Gorontalo

Daptar Gubernur[édit | sunting sumber]

No. Nami Mangsa ngajabat Katerangan
1 Drs. Tursandi Alwi
(Pajabat Gubernur)
16 Pébruari 2001 - 12 Séptémber 2001 Dilantik ku Mendagri jeung Otonomi Daérah Surjadi Soedirdja
2 Fadel Muhammad 12 Séptémber 2001 - 2006 Pasangan Ir. Fadel Muhammad jeung Ir. Gusnar Ismail MM
nyaéta pasangan Gubernur-Wakil Gubernur periode 2001-2006

Imah adat[édit | sunting sumber]

Pakarang tradisional[édit | sunting sumber]

  • Keris

Sajarah[édit | sunting sumber]

Gorontalo saperti daérah lianna di Indonésia kungsi lila dijajah Walanda, tapi geus leuwih tiheula merdéka tibatan Indonésia. Gorontalo merdéka taun 1942 nalika Walanda diganti ku Jepang. Tanggal 23 Januari 1942 Gorontalo merdéka alatan perjoangan rayat babarengan jeung inohong pajoang héroikna nyaéta Nani Wartabone jeung Kusno Danupoyo.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Citakan:Gorontalo