Sulawesi Tengah

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sulawesi Tengah
100px

Lambang Sulawesi Tengah
IndonesiaCentralSulawesi.png

Peta lokasi Sulawesi Tengah
Koordinat
Dasar hukum UU 13/1964
Tanggal penting 13 April 1964 (poé ngadeg)
Ibu kota Palu
Gubernur Mayjen TNI (Purn). H. Bandjela Paliudju
Lega 68.089,83 km2
Pangeusi 2.079.201 (sensus 2000)
Kapadetan
Kabupatén 9
Kota 1
Kacamatan 79
Kalurahan/Désa 1.423
Suku Suku Kaili, Suku Kulawi, Suku Tomini, Suku Bore, Suku Pamona-Mori, Suku Bungku, Suku Saluan, Suku Balantak, Suku Banggai, Suku Buol, Suku Toli-toli
Ageman Islam, Protestan, Katolik, Hindu
Basa Basa Indonesia
Zona waktu WITA
Lagu Daérah Tondok Kadadingku

Ramatloka resmi: http://www.sulteng.go.id

(?)

Sulawesi Tengah nyaéta hiji propinsi di Indonésia nu ibukotana di Palu.

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Kabupatén jeung Kota[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Banggai
  2. Kabupatén Banggai Kepulauan
  3. Kabupatén Buol
  4. Kabupatén Donggala
  5. Kabupatén Morowali
  6. Kabupatén Parigi Moutong
  7. Kabupatén Poso
  8. Kabupatén Tojo Una-Una
  9. Kabupatén Toli-Toli
  10. Kota Palu


Perwakilan di Jakarta[édit | sunting sumber]

Anggota DPR ti Propinsi Sulawesi Tengah[édit | sunting sumber]

  1. H Yusuf Rizal Tjokroaminoto (Partai Persatuan Pembangunan)
  2. Ir H Rendy Lamadjido (Partai Demokrasi Indonesia Perjuangan)
  3. Retna Rosmanita Situmorang MBA (Partai Damai Sejahtera)
  4. M Sofhian Mile SH (Partai Golongan Karya)
  5. Muhidin M Said SE MBA (Partai Golongan Karya)
  6. Nurhadi M Musawir SH MM MBA (Partai Amanat Nasional)

Anggota DPD ti Propinsi Sulawesi Tengah[édit | sunting sumber]

  • Nurmawati Dewi Bantilan, SE
  • Drs. Roger Tobigo
  • M. Ichsan Loulembah
  • Drs. H. Faisal Mahmud

Pakarang Tradisional[édit | sunting sumber]

Citakan:SulTeng


Flag of Indonesia.svg