Palu

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kaca ieu eusina ngeunaan pakakas Palu. Pikeun guna lian ti Palu, tempo Palu (disambiguasi)
Palu

Palu atawa martil nyaéta pakakas anu dipaké pikeun nakol hiji barang. Palu umumna dipaké pikeun maku, ngoméan hiji banda, nempa logam jeung ngancurkeun hiji banda. Palu dirarancang pikeun tujuan nu tangtu kalawan variasi dina wangun jeung struktur. Wngun umum palu nyaéta boga gagang jeung hulu, kalawan bagian anu leuwih beurat dina huluna. Desan dasar palu sangkan babari dipaké, tapi aya ogé modél palu mékanis anu dioperasikeun pikeun kaperluan au leuwih gedé.

Palu mungkin pakakas anu pangkolotna anu masih kénéħ nyampak nepika kiwari. Palu batu dipikawanoh geus dipaké ti semet taun 2.600.000 Saméméh Maséhi [1]. Palu nyaéta pakakas dasar pikeun rupa-rupa profési. Minangka analogina, palu ogé dipaké pikeun pakakas anu didesain pikeun méré takolan, contona dina mékanisme pikeun ngaluncurkeun pélor dina bedil.

Referensi[édit | sunting sumber]

  1. Semaw, S., M. J. Rogers, J. Quade, P. R. Renne, R. F. Butler, M. Domínguez-Rodrigo, D. Stout, W. S. Hart, T. Pickering, and S. W. Simpson. 2003. 2.6-Million-year-old stone tools and associated bones from OGS-6 and OGS-7, Gona, Afar, Ethiopia. Journal of Human Evolution 45:169-177

Tumbu luar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg