Sumatra Kulon

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Sumatera Barat
West Sumatra coa.svg

Lambang Sumatera Barat
Tuah Sakato
(Basa Minangkabau: Seia Sekata)
IndonesiaWestSumatra.png

Peta lokasi Sumatera Barat
Koordinat 0°U-102° LS, 98°-102° BT
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Padang
Gubernur Prof. DR. Irwan Prayitno, M.Sc
Lega 42.297,30 km2

Perairan 2,59%

Pangeusi 4.400.000 (1996)
Kapadetan 104/km2
Kabupatén 12
Kota 7
Kacamatan 147
Kalurahan/Désa 877
Suku Suku Minang, Suku Guci, Suku Jambak, Suku Piliang, Suku Chaniago, Suku Tanjung, Suku Koto, suku Malayu, suku Sikumbang
Ageman Islam (98%), Kristen (1,6%), Hindu (0,0032%), Buddha (0,26%)
Basa Bahasa Minangkabau, Bahasa Indonesia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah Ayam Den Lapeh, Kampuang Nan Jauah di Mato, Kambanglah Bungo, Minangkabau, Bareh Solok, Tinggalah Kampuang.

Ramatloka resmi: http://www.sumbarprov.go.id

(?)

Sumatra Kulon atawa Sumatra Barat nyaéta hiji propinsi nu aya di pulo Sumatra, Indonésia. Propinsi ieu mangupakeun propinsi panglegana ka-11 di Indonésia.

Ageman[édit | sunting sumber]

Mayoritas angeusi Sumatra Barat agemannana Islam. Lian ti éta aya ogé nu agemannana Kristen di Kapuloan Mentawai, sarta Hindu jeung Buda nu umumna para pendatang.

Pangatikan[édit | sunting sumber]

Perguruan Tinggi di Sumatra Barat:

Permasalahan sosial[édit | sunting sumber]

Pangangguran, budak jeung rumaja pegat sakola, budak jalanan.

Pamaréntahan[édit | sunting sumber]

Daerah Tingkat II[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Agam
  2. Kabupatén Dharmasraya
  3. Kabupatén Limapuluh Koto
  4. Kabupatén Kepulauan Mentawai
  5. Kabupatén Padang Pariaman
  6. Kabupatén Pasaman
  7. Kabupatén Pasaman Barat
  8. Kabupatén Pesisir Selatan
  9. Kabupatén Sawahlunto Sijunjung
  10. Kabupatén Solok
  11. Kabupatén Solok Selatan
  12. Kabupatén Tanah Datar
  13. Kota Bukittinggi
  14. Kota Padang
  15. Kota Padangpanjang
  16. Kota Pariaman
  17. Kota Payakumbuh
  18. Kota Sawahlunto
  19. Kota Solok
Imah Gadang

Imah adat[édit | sunting sumber]

Imah adat Sumatra Barat disebut Rumah Gadang. iyo

Pakarang tradisional[édit | sunting sumber]

Pakarang tradisional Sumatra Barat nyaeta Keris.

Daptar pustaka sajarah Minangkabau[édit | sunting sumber]

Pérs jeung média[édit | sunting sumber]

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu luar[édit | sunting sumber]