Kapuloan Riau

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kapuloan Riau

Lambang Kapuloan Riau
"Berpancang Amanah Bersauh Marwah"
IndonesiaRiauIslands.png

Peta lokasi Kapuloan Riau
Koordinat {{{kordinat}}}
Dasar hukum
Tanggal penting
Ibu kota Tanjungpinang
Gubernur Muhammad Sani
Lega 251.000 km2
  • 96% perairan, 4% daratan
  • 1350 pulau
Pangeusi 1.200.000 (+/-)
Kapadetan
Kabupatén 4
Kota 2
Kacamatan 40
Kalurahan/Désa 242
Suku Suku Melayu, Suku Bugis, Suku Jawa, Suku Sunda, Tionghoa, Suku Minang, Suku Batak, Suku Flores, Suku Banjar
Ageman Islam, Kristen, Buddha, Hindu
Basa Bahasa Melayu, Bahasa Indonesia
Zona waktu WIB
Lagu Daérah

Ramatloka resmi:

(?)

Propinsi Kapuloan Riau nyaéta hiji propinsi di Indonésia. Propinsi Kapuloan Riau wawatesan jeung Laut Cina Kidul di beulah kalér; Nagara Malaysia jeung Propinsi Kalimantan Kulon di wétan; Propinsi Sumatra Kidul jeung Jambi di beulah kidul; sarta Nagara Singapura, Malaysia, jeung Propinsi Riau di beulah kulon.

Propinsi ieu miboga 4 kabupatén jeung 2 kota. Pulo-pulo pangpentingna dumasar jumlah pangeusi nyaéta Bintan, Batam, jeung Karimun.

Poténsi daérah[édit | sunting sumber]

Numutkeun Prof.Dr.Rahmad Faisal, kakayaan alami nu aya ri Kabupatén Bintan kacida loba ragemna, saperti bauksit, timah, nikel jsb.

Sosial kamasarakatan[édit | sunting sumber]

Suku bangsa[édit | sunting sumber]

Malayu, Bugis, Jawa, Sunda, Arab, Tionghoa, Padang, Batak, Florés, Banjar.

Basa[édit | sunting sumber]

Ageman[édit | sunting sumber]

Islam, Katolik, Protéstan, Budha

Daérah Tingkat II[édit | sunting sumber]

  1. Kabupatén Karimun
  2. Kabupatén Bintan (dahulu bernama Kabupatén Kepulauan Riau)
  3. Kabupatén Lingga
  4. Kabupatén Natuna
  5. Kota Batam
  6. Kota Tanjung Pinang


Énérgi[édit | sunting sumber]

Gas alam cair di Kabupatén Natuna

Pertambangan[édit | sunting sumber]

Bauksit, timah, granit

Kondisi jeung sumber daya alam[édit | sunting sumber]

Kondisi alam[édit | sunting sumber]

Kondisi alam Propinsi Kapuloan Riau loba sumber dayana. Kondisi ieu ditambah deui ku kanyataan yén propinsi ieu miboga sumber daya nu teu dipiboga ku daérah séjén

Kaanékarageman hayati[édit | sunting sumber]

Sumber daya alam[édit | sunting sumber]

Transportasi[édit | sunting sumber]

Komunikasi[édit | sunting sumber]

Pérs jeung média[édit | sunting sumber]

Seni jeung budaya[édit | sunting sumber]

Musik[édit | sunting sumber]

Ghazzal, Gambus

Tarian[édit | sunting sumber]

Zapin, Serampang 12, Serampang Laut, jogéd dankung, mak inang pulau kampai

Seni Téater[édit | sunting sumber]

Téater Makyong di Bintan, Téater Bangsawan di Daik-Lingga, Téater Mendu di Natuna