Propinsi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Babagian administratif di Indonésia
Pancasila
Tingkat Propinsi

Propinsi
Daérah HususDaérah Istiméwa

Tingkat Kabupaten/Kota

KabupaténKota
Kabupatén administratif
Kota administratif
Sagoe

Tingkat Kacamatan

Kacamatan
DistrikSagoe Cut

Tingkat Kalurahan/Désa

KalurahanDésa
NagariKampungGampong

Tempo ogé

BanjarDusunLingkungan
Rukun Warga
Rukun Tatangga

édit

Propinsi (Ing: province) ngarupakeun sebutan pikeun pamaréntahan éntitas subnasional nu biasana sahambalan handapeun hambalan nasional. Di sababaraha nagara dipaké istilah séjén, misalna nagara bagian (state) atawa departemén.

Kecap ieu diwanohkeun ku urang Rumawi, nu ngabagi kakaisaranana kana provinciae. Sigana kecap ieu asalna tina kecap Latin provincia (wewengkon nu kapangaruhan/dikawasa).

Kiwari[édit | sunting sumber]

(Babagian-babagian disebut atawa ditarjamahkeun salaku: Propinsi)

Propinsi nu pangpadetna nyaéta Henan, Cina, populasina 93,000,000 urang, dituturkeun ku sababaraha propinsi di CIna kénéh, ogé Punjab, Pakistan, nu pangeusina 85,000,000 urang.

Propinsi panglegana nyaéta Xinjiang, Cina (1,600,000 km2) jeung Quebec, Canada (1,500,000 km2).

Sajarah[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg