Wikipedia:Birokrat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina kapangurusan Wikipedia, birokrat ngarujuk dina pamaké Wikipedia anu dibéré kewenangan téknis pikeun

  • ngangkat status pamaké séjén jadi kuncén atawa birokrat
  • ngangkat sarta nyabut status bot pamaké

Kabirokratan diatur ku kawijakan sarta kasapukan (konsénsus) anu ngébréhkeun dangong komunitas Wikipedia, sarta biasana diangkat sanggeus pangajuanana di Wikipedia:Kuncén/Pamundut jadi kuncén. Umumna, anu kapilih minangka birokrat nyaéta pamaké anu geus cukup boga pangalaman di Wikipedia sarta aktip dina nangtukeun kaputusan kawijakan Wikipedia.

Birokrat henteu bisa ngabolaykeun pengajuan atawa ngangkat pamaké ka tingkat aksés anu séjénna. Kawenangan ieu ngan dipiboga ku steward, jumplukan leutik multibahasa anu ngaladénan sakumna proyek Wikimedia pikeun sakumna vérsi basa, sarta dipilih saban warsih. Pikeun leuwih pepek, tempo Permohonan idin (halaman Meta).