Bulan (waktu)

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kalender Masehi

Bulan nya éta ngaran sagunduk-gundukna poé nu maké tanggal dina sataun, basa lemesna sasih atawa warsih [1]. Jero sataun aya 12 bulan[1].

Ngaran Bulan Arab diantarana Muharam atawa Sura, Safar, Rabiulawal, Rabiulahir, Jumadilawal, Jumadilahir, Rajab, Saban, Ramadhan, Dulhijjah atawa Sawal, Dulkaidah, Dulhijah [1]. Bulan Sunda atawa Jawa diantarana Muharam atawa Sura, Sapar, Mulud, Silihmulud, Jumadilawal, Jumadilahir, Rajab, Rewah, Puasa, Sawal, Hapit, Haji atawa Rayagung[1].

Ngaran Bulan Maséhi nya éta Januari, Fébruari, Maret, April, Méi, Juni, Juli, Agustus, Septémber, Oktober, Nopémber, Désémber[1]. Ngaran Bulan nurutkeun mangsa atawa Pranata Mangsa nya éta Kasa, Karo, Katiga, Kapat, Kalima, Kanem, Kapitu, kawolu, kasanga, kasadasa, Desta, Sada[1].

Catetan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Buku Utama kaca 110-111
Nulis.jpg