Indéks Pangwangunan Manusa

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
(dipindahkeun ti Human Development Index)
Luncat ka: pituduh, sungsi

Indéks Pangwangunan Manusa (IPM) (basa Inggris: Human Development Index (HDI)) nyaéta indéks pikeun ngukur pabanding harepan hirup, melek hurup, atikan, sarta standar hirup pikeun kabéh nagara sakumna dunya. IPM dipaké pikeun misahkeun naha hiji nagara geus jadi nagara maju, nagara ngembang, atawa masih nagara tacan ngembang, sarta ogé pikeun ngukur pangaruh ti kawijakan ékonomi ka kualitas hirup.[1]

Rujukan[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg