Kapal Selam

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi


Kapal Selam Nuklir
Bagéan-bagéan kapal selam

Kapal selam atawa kapal silem nya éta kapal nu bangunna saperti sulutu, bisa jalan di jero atawa di luhur laut.[1] Kapal selam kaasup kapal perang, ari parabotna torpedo.[1] Prinsip dasar anu nyieun kapal selam bisa neuleum atawa muncul di permukaan nya éta hal nu basajan pisan.[2] Kapal selam anu pang modérenna miboga dua lambung, atawa awak.[2] Balas cai ditunda antara lambung bagian jero sarta lambung bagian luar, anu bisa dianggap sarua jeung "carangka".[2]

Sabot kapal selam siap pikeun neuleuman laut, katup-katup badag anu dipikawanoh minangka "kingstons", nu perenahna di dasar tangki balas, dibuka pikeun ngantepna asup ka laut.[2] Hawa di jero tangki kaluar ngaliwatan katup-katup dina bagian luhur, anu dipikawanoh minangka "liang-liang angin".[2] Kapal selam éta asup kana cai.[2] Sabot kapal selam siap pikeun muncul ka permukaan, liang-liang angin ditutup sarta tekanan hawa di dorong asup kana tangki-tangki.[2] Hal ieu jadi niup cai ngaliwatan deui kingstons, sarta kapal selam éta naék.[2]

Supaya kapal selam bisa neuleuman laut sarta muncul ka permukaan, aya kemudi-kemudi horisontal nu dipasang dina lambung kapal.[2] Pikeun ngemudikeun kapal selam sabot usik ka luhur, aya hiji kemudi anu sarua kawas dina kapal-kapal biasa.[2] Kapal selam dibagi ku dinding-dinding pemisah anu nyilang jadi kompartemen-kompartemen.[2] Pikeun kaluar ti hiji kompartemen ka kompartemen séjén, hiji jalma kudu ngaliwatan panto-panto kedapcai, anu bisa nutupan kalayan gancang.[2] Kabéh kapal selam miboga liang-liang palka sarta paru-paru pengaman pikeun dipaké dina kaayaan darurat.[2]


Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Buku Utama
  2. a b c d e f g h i j k l m (id) Leokum, Arkady(1997) Aku Ingin Tahu Jilid 1 Jakarta:Quality Press


Nulis.jpg