Kapal Udara

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi


Kapal Udara

Kapal Udara, Kapal Hiber atawa Pesawat nya éta kapal anu jangjangan nu jalanna di langit.[1] Mesin-mesin hiber anu pangmimitina anu dijieun henteu miboga mesin.[2] Mesin-mesin éta sabenerna nya éta layang-layang raksasa atawa pesawat hiber layang, sarta salila abad ke-19 loba eksperimen dipigawé kalayan layang-layang atawa pesawat hiber layang ieu.[2] Tapi harita mah henteu saurangpun anu kungsi nyieun mesin anu leuwih beurat ti hawa anu bisa usik sorangan.[2]

Jelema kahiji anu némbongkeun yén hal éta bisa dipigawé nya éta ku Profesor Samuel Langley, anu jadi sekretaris ti "Smithsonia Institution of Washington D.C".[2] Manéhna ngawangun dua buah mesin, unggal mesin miboga lebar 12 kaki sarta panjang 15 kaki, anu digerakkan ku mesin-mesin saab 1 ½ tanaga kuda.[2] Dina taun 1896, ka dua modél ieu ngalakonan pangapungan-pangapungan anu berasil.[2] Dina taun 1903, sabot mesin hiber Langley anu ukuranana pinuh diuji, mesin éta ruksak.[2] Kajantenan ieu lumangsung dina tanggal 7 Oktober 1903.[2]

Dina tanggal 17 Désémber, Orville Wright sarta [[Wilbur Wright] nu dipikawanoh Wright Bersaudara' berhasil ngalakonan pangapungan kahiji jeung mesin anu leuwih beurat ti hawa jeung mesin éta sorangan.[2] Di Kitty Hawk, Carolina Kalér, maranéhanana ngalakonan hiji pangapungan saluhur 120 kaki dina waktu 12 detik, sarta pangapungan kadua saluhur 852 kaki dina waktu 59 detik.[2] Saterusna lahirlah pesawat hiber.[2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Danadibrata,R.A.2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Buku Utama
  2. a b c d e f g h i j k (id) Leokum, Arkady(1997) Aku Ingin Tahu Jilid 1 Jakarta:Quality Press


Nulis.jpg