Wikipedia:Cutat rujukan

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Artikel Wikipédia sakuduna nyutat sumber rujukanana, utamana sumber nu bisa dipercaya.

Aya dua rupa rujukan:

  • Rujukan nu napel sacara husus kana hiji data na jero artikel, nu kudu dituliskeun na rujukanana
  • Rujukan ka karya nu leuwih lengkep, ieu leuwih payus dibéréndélkeun dina bab "Bacaan salajengna".

Naon mangpaatna ari rujukan téh?[édit | sunting sumber]

  • Ngajénan ka sumber nu geus nyadiakeun émbaran nu mangpaat.
  • Nyadiakeun émbaran leuwih lengkep pikeun pamaca, bisi panasaran kénéh.
  • Ngayakinkeun pamaca nu masih mangmang kana benerna eusi artikel.
  • Nulungan éditor séjén, utamana dina kasus vandalisme.
  • Nanjeurkeun krédibilitas Wikipédia.
  • Nyegah plagiarisme atawa kateujujuran inteléktual.

Format rujukan[édit | sunting sumber]

Buku[édit | sunting sumber]

  • Lincoln, Abraham; Grant, U. S.; & Davis, Jefferson (1861). Resolving Family Differences Peacefully (éd. ka-3). Gettysburg: Printing Press. ISBN 0-12-345678-9.
  • Pooh, Winnie T. & Robin, Christopher (1926). Modern techniques in heffalump capture. Na A. A. Milne (Ed.), The Karma of Kanga, k. 23–47. Hundred Acre Wood: Wol Press.

Édisi éléktronik[édit | sunting sumber]

Artikel jurnal[édit | sunting sumber]

  • Brandybuck, Meriadoc (1955). "Herb-lore of the Shire". J. Royal Inst. Chem. 10 (2): 234–351.

Kalawarta[édit | sunting sumber]

  • Blair, Eric Arthur (Aug. 29, 1949). "Looking forward to a bright tomorrow". New English Weekly, k. 57.
  • "On the importance of modesty". (May 5, 1821). Pravda, k. B1, C12.
  • Chalmers, Rachel (1 Sép. 2000). Guru of the Unix gurus. Salon.

Ramatloka jeung artikel (lian ti kalawarta)[édit | sunting sumber]

Wikipédia basa séjén[édit | sunting sumber]

Émbaran pérs pausahaan[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]