Aérosol

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Kontaminasi aérosol di India-Kalér jeung Bangladés.

Sacara téhnis, aérosol téh hartina suspénsi tipung padetan atawa titik-titik cairan dina gas (béda ti haseup nu mangrupa suspénsi partikel padet dina gas). Dina jihat awam, aérosol biasana nujul ka panyemprot atawa semprotan ti botol nu ngandung aérosol.

Istilah 'aérosol' diturunkeun tina kanyataan yén zat nu ngambang dina hawa téh suspénsi (campuran partikel padet atawa cair atawa campuran duanana dina fluida). Lian ti panyemprot, aérosol sacara alami dihasilkeun ku gunung api aktif.

Nu tumali[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg