Aksai Chin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Wates kulon India-Tiongkok nu nunjukkeun lokasi wewengkon Aksai Chin.

Aksai Chin (Basa Tionghoa: 阿克赛钦, Ākèsàiqīn) nyaéta wewengkon nu aya di antara Tiongkok, Pakistan, jeung India. Wewengkon ieu legana kira-kira 1/5 ti Jammu jeung Kashmir.[1] Wewengkon ieu dikawasaan ku Tiongkok jeung diklaim ku India. Aksai Chin nyaéta salasahiji ti 2 perkawis papaséaan wewengkon antara India jeung Tiongkok. Wewengkon lianna nyaéta Arunachal Pradesh. Aksai Chin teu boga padumukan permanén.

Pranala luar[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. "Aksai Chin: China's disputed slice of Kashmir". CNN.com. Diakses pada 23 Juli 2007. 


Gnome-globe.svg