Aplikasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Applikasi software (atawa disingket app) nyaéta program komputer atawa kumpulan program nu dirancang pikeun nyadiakeun kagunaan keur end userna. Conto hususna nyaéta aplikasi program word processor (saperti MS Word), spreadsheet (saperti MS Excel), accounting, jeung media player.

Sababaraha aplikasi nu dibeundeul jadi hiji kadang-kadang disebut application suite. Microsoft Office, nu ngabeundeul word processor, spreadsheet katut sababaraha aplikasi liana, mangrupakeun salasahiji contona.

Istilah aplikasi bisa dipake keur ngabedakeun tipe program ieu tina kelompok pakakas lemes utama liana nu disebut pakakas lemes sistim nu mangrupakeun pakakas lemes nu pakait jeung ngokolakeun tur migunakeun aspek-aspek sistim komputerna sorangan kawas sistim operasi, device driver, jeung compiler.

Tempo ogé:[édit | sunting sumber]

Aplikasi ogé bisa ngandung harti ngasupkeun lamaran gawé.