Bandara Internasional Kuala Lumpur

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bandara Internasional Kuala Lumpur
Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur

KLIA MTB&Tower.jpg
Munara kadali tur bagean bandara KLIA

IATA: KUL – ICAO: WMKK
Ringkesan
Tipe bandara Publik
Operator Malaysia Airports (Sepang) Sdn Bhd
Lokasi Sepang, Kuala Lumpur, Malaysia
Luhur AMSL 71 ft / 21 m
Koordinat 2°44′44″N 101°42′35″E / 2.74556, 101.70972
Ramat loka www.klia.com.my
Landasan pacu
Arah Panjang Bahan
ft m
14L/32R 13,530 4,124 Beton
14R/32L 13,288 4,056 Beton
Statistik (2007)
Peta panumpang 26,938,970
Airfreight movements in tonnes 649,197
Peta pesawat 193,982

Bandara Internasional Kuala Lumpur (Basa Inggris: Kuala Lumpur International Airport/KLIA Basa Malayu: Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur) nyaéta bandara internasional utama Kuala Lumpur, Malaysia anu perenahna di Sepang, nagara bagian Selangor kalawan kode IATA KUL.

Dibuka dina 1998, pangwangunanana ngadahar waragad 3,5 milyar Dolar kalayan slogan "Bringing the World to Malaysia and Malaysia to the World" ("Mawa dunya ka Malaysia sarta Malaysia ka Dunya").

Bandara ieu mangrupakeun pangkalan pikeun Malaysia Airlines sarta Air Asia.

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Rujukan[édit | sunting sumber]

Galeri[édit | sunting sumber]

Panénjoan Main Terminal Building jeung Contact Pier

Tumbu luar[édit | sunting sumber]

Wikimedia Commons logo
Wikimedia Commons mibanda média séjénna nu patali jeung artikel ieu dina kaca


Wikivoyage-Logo-v3-icon.svg   Tingali ogé Bandara Internasional Kuala Lumpur di Wikivoyage

Citakan:Multimedia Super Corridor Citakan:Airports in Malaysia