Basa Batak

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Basa Batak (')
Dipaké di: Indonésia
Wewengkon: Sumatra Kalér
Jumlah pamaké:
Urutan ka:
Klasifikasi rungkun basa: Austronesian

 Malayu-Polinésia

Status resmi
Basa resmi di: Sumatra Kalér
Diatur ku:
Sandi basa
ISO 639-1 639-2
ISO 639-2 639-5
ISO 639-3
SIL btk
Tempo ogé: Basa - Daptar basa


Peta basa Batak

Basa Batak nyaéta basa nu dipaké ku masarakat sélér Batak di Sumatra Kalér. Ieu basa kaasup kana dapuran Northwest Sumatra-Barrier Islands dina dapuran basa Melayu-Polinesia. [1] Sacara gurat badag, para ahli ngabédakeun basa Batak jadi dua rungkun basa batak anu béda nepi ka éta dua basa téh teu bisa komunikasi, nyaéta rungkun kidul jeung kalér. [2] Rungkun kalér ngawengku basa Karo jeung Papak-Dairi, sedeng rungkun kalér ngawengku basa Angkola, Mandailing, jeung Toba.[2] Sawatara ahli ngagolongkeun basa Simalungun kana basa antara rungkun kalér jeung kidul.[2] Tapi, panalungtikan kabéhdieunakeun bisa ngabuktikeun yén basa Simalungun téh mangrupa cabang ti rungkun basa Kidul saméméh basa Toba jeung Angkola-Mandailing kawangun. [2]

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. http://www.ethnologue.com/show_family.asp?subid=1485-16 disalin tanggal 12 Nopémber 2011
  2. a b c d Kozok, Uli.1999. Warisan leluhur: sastra lama dan aksara Batak. Jakarta: Kepustakaan Populer Gramedia.


Nuvola apps bookcase.png