Basilat

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Basilat atawa korupsi hartina ngamangpaatkeun (nyalahgunakeun) kakawasaan/kawenangan pikeun kauntungan pribadi anu teu sah.

Sagala bentuk pamaréntahan bisa keuna ku basilat (pulitik) nu petana bisa rupa-rupa, di antarana maling banda nagara, népotisme, kronisme, mangaruhan kawijakan, jsb. Basilat ieu biasana méré lolongkrang atawa ngilungan kana prakték nyulundupkeun narkoba, ngumbah duit (money laundering), jsb.

Naon anu kaasup basilat ilegal téh béda-béda, gumantung kana aturan nagara masing-masing.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Loka resmi[édit | sunting sumber]

Panalungtikan[édit | sunting sumber]

Umum[édit | sunting sumber]

Peta[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg