Bonsai

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Bonsai

Bonsai asalna ti basa Jepang. [1] Bon hartina wadah atawa pot, sedengkeun sai hartina pepelakan. [1] Jadi bonsai nyaéta pepelakan anu dipelak di jero pot. [1] Tapi henteu kabéh pepelakan anu dipelak dina pot bisa disebut bonsai. [1]


Sajarah Bonsai[édit | sunting sumber]

Istilah bonsai muncul di jepang dina pamaréntahan Kamakura 1192-1333 anu dicatet dina Kasuga Srhire. [2] Dina mangsa anu sarua, hiji ilustrasi ngeunaan bonsai muncul ku gambar milik saurang pendeta, Honen. [2] Ilustrasi éta ngagambarkeun yén bonsai miboga tujuan pikeun nyumponan kahayang penggemarna. [2] Dina mangsa harita, tatangkalan dikumpulkeun ti sababaraha tempat, saperti pegunungan sarta lading, tuluy dikerdilkeun jeung dipelakna dina pot.[2]

Sanajan kecap bonsai asalna ti basa jepang, seni bonsai mimiti lahir di Cina dina mangsa pamaréntahan Dinasti Tsin (265-420) tuluy sumebar di mangsa Dinasti Tang (618-907).[2] Dina mangsa Dinasti yuan (1280-1368) loba pajabat, pelajar, jeung padagang ti Jepang anu mawa seni bonsai éta ka nagarana. [2] Di Jepang, dina taun 1309, seni bonsai ieu mimiti marak jeung sarta loba digemari ku masarakatna. [2] Bukti konkretna nya éta lobana lukisan karya Takakane Takashima anu ngagunakeun bonsai salaku objekna. [2]



Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Pengertian bonsai (Diakses tanggal 11 November 2011)
  2. a b c d e f g h Sejarah Bonsai (Diakses tanggal 11 November 2011)