Céndol

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
cendol

Céndol nya éta kadaharan sabangsa dawet, dijieun tina aci kawung jsb.[1] Di gérénté-géréntél, didaharna maké peueut dicipatian.[1]

Bahan[édit | sunting sumber]

Bahan pikeun nyieun céndol nya éta :[2]

  • 100 gr tipung
  • 500 ml cai santen
  • saséndok cai kapur séreh air kapur sirih
  • saséndok pasta pandan
  • 2 ltr cai bodas asak
  • es batu
  • sirop

Cara nyieun[édit | sunting sumber]

  • galok kabéh bahan jadi hiji, masak diluhur seuneu keur nepi ka jadi bubur kentel
  • teundeun cai sarta es batu dina baskom sarta saringan cendol diluhurna
  • tuluy bubur héjo diasupkeun kana saringan, ingkeun nepi ka lalagragan kana cai es jadi cendol
  • saring cendol tuluy asupkeun kana wadah, tambahkeun sirop jeung es
  • cendol dibéré cai santen sarta kuah gula jawa

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b (id)Rachmat Taufiq Hidayat, spk. Peperenian Urang Sunda. PT Kiblat Buku Utama. Bandung 2005.
  2. (id)cendol (diaksés tanggal 20 Oktober 2011)



Nulis.jpg