Carulang

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
Carulang
Klasifikasi ilmiah
Karajaan: Plantae
(unranked): Angiosperms
(unranked): Monokotil
(unranked): Commelinids
Order: Poales
Kulawarga: Poaceae
Tribe: Eragrostideae
Génus: Eleusine
Spésiés: E. indica
Ngaran binomial
Eleusine indica
(L.) Gaertn.

Carulang (Eleusine indica) nyaéta jukut leutik taunan nu sumebar di wewengkon haneut di sakuliah dunya nepi ka kira 50 darajat garis lintang, kaasup spésiés invasif.

Ieu spésiés milampah fotosintésis C4, ku kituna bisa hirup dina hawa anu panas. najan disebut taunan, ieu jukut bisa tetep hirup leuwih lila di wewengkon anu teu katarajang salju.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg