Charlie Chaplin

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Charli Chaplin

Sir Charles Spencer Chaplin, Jr. KBE (gumelar di East Street, Walworth, London, 16 April 1889 – pupus di Vevey, Swiss, Swiss, 25 Désémber 1977 dina yuswa 88 taun), atawa Charlie Chaplin, nya éta aktor komedi Inggris anu mangrupakeun salah sahiji aktor film anu kawéntar dina sajarah Hollywood di éra film hideung bodas, sakaligus sutradara film anu sukses.[1] Aktingna di layar osok ngajadikeun Charlie Chaplin sabagé salah sahiji artis pantomim jeung badut anu pang hadéna anu mineng dijadikeun pieunteungeun keur seniman di widang anu sarua.[1]

Chaplin nya éta salah sahiji tokoh paling berpengaruh jeung paling kreatif di éra film bisu.[1] Dina film-filmna, Chaplin dikenal osok ngarangkep-rangkep, ngawitan ti peran utama, sutradara, nu nulis naskah, nepi ka anu ngeusi ilustrasi musik.[1]

Biografi[édit | sunting sumber]

Charlie chalplin ngabéakkeun masa leutikna di panampungan urang miskin jeung panti asuhan.[2] Teu jelas saha bapa kandungna, tapi salaki indungna, Charles Chalplin, saurang panyanyi, timimiti geus ngalantarkeun kaluarga jeung ninggal kusabab alkohol dina taun 1901.[2] Indungna hannah, aktris anu teu terkenal, leuwih loba ngabéakeun waktu ku kaluar-asup rumah sakit jiwa.[2] Sanajan sumanget kana diajar, chalplin osok ninggalkeun sakolah dina jam 10 piekun gawé di sirkus keliling.[2] Kamiskinan dina masa leutikna ieu anu ngagambarkeun ciri khas kostum si Gelandangan.[2]

1910

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. a b c d Sumber 1
  2. a b c d e Lynn, Kenneth (1997). Charlie Chaplin and His Times, illustrated, Simon and Schuster. URL accessed 4 June 2010.


Nulis.jpg