DVD

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi
DVD

CD sarta DVD nyaéta dua téknologi optik anu ngagunakeun sinar laser boga warna beureum.[1] Sarua kalayan FMDISC generasi kahiji anu baris diwanohkeun engké. Sanajan ka- tiluna ngagunakeun sinar laser boga warna beureum, tapi panjang lambak anu dipaké béda dina unggal téknologi. CD ngagunakeun panjang lambak 780 nm. DVD ngagunakeun sinar laser beureum kalayan panjang lambak 635–650 nm. Sedengkeun FM Disc ngagunakeun sinar laser anu sarua kalayan panjang lambak 532 nm. Leuwih leutik ti DVD.

Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. (id)[[1]](diakses tanggal 25 desember 2011)