Dinamika sistim

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dinamika sistim sahiji pendekatan keur dinamika dina populasi, system ekologi sarta ékonomi, nu ilaharna pakait raket. Dinamika sistem dipanggihkeun di awal taun 1960s ku Jay W. Forrester di MIT nu ngawangun MIT System Dynamics Group. Dina waktu nu sarua, manehna mimiti make nu nalungtik ngeunaan sistim salila manehna gawe di rekayasa listrik keur sistim nu dipake unggal poe. Naha nu dipake sistim dinamik beda tina pendekatan sejen nu diajarkeun dina sistim kompleks nu dipake di feedback loops. Stocks sarta flows ngarupakeun wangunan blok model sistim dinamika. Manehna mantuan ngajelaskeun kumaha sistim pakait ku feedback loops nu dijieun nonlinearity remen kapanggih dina masalah kiwati. Perangkat lunak komputer dipake keur simulasi model dinamika sistim nu keur ditalungtik. Running "what if" simulations to test certain policies on such a model can greatly aid in understanding how the system changes over time.

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

Perngkat lunak haratis[édit | sunting sumber]

Mailing lists[édit | sunting sumber]