Eurocode

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Eurocode (disebut oge EN Eurocode atawa EC) nyaeta runtuyan kode model wangunan pan-Eropa nu disusun ku Komisi Eropa keur Standarisasi.

EN Eurocode disusun dina 57 bagean, unggal bagean dicitak misah salaku European Standard. Dina taun 2002, sapuluh Eurocode geus disusun jeung dicitak:

Eurocode nyaeta runtuyan umum kode rarancang struktur keur pagawean rékayasa sipil di Eropa. Kode ieu dipake keur ngagantikeun kode standar nu dipake di unggal nagara di Eropa (upamana BS 5950) sanggeus ngahijina nagara-nagara Eropa kana Uni Eropa. Dina sababaraha bagean, Eurocode masih keneh di uji coba, sabab kitu ngagunakeun karakter ENV keur gaganti EN nepi ka sacara resmi bisa dipake. Hal sejenna, unggal nagara mere Tambahan Nasional (en National Annex) ka Eurocode nu bakal dipake keur rujukan nagara nu dimaksud (upamana: The UK National Annex).

Saperti standar Eropa sejenna, Eurocodes bakal dipake dina public procurement specifications jeung taksiran produk keur tanda CE.

Tempo ogé[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]

  • eurocode.info Detailed information about the EN Eurocodes
  • Eurocodes Expert UK construction industry website with comprehensive information and support resources for implementation of the BS EN Eurocodes. The site is a joint initiative of the Institution of Civil Engineers (ICE) and Institution of Structural Engineers (IStructE) and is supported by the UK Government (DCLG), the Steel Construction Institute (SCI), The Concrete Centre, the Timber Research and Development Association (TRADA), the British Masonry Society and the Brick Development Association.
  • Eurocodes: Building the Future The European Commission Website on the EN Eurocodes
  • Introduction to Eurocodes the Europa web site
  • eurocode-resources Portal with extensive eurocode resources with focus on the design of steel structures
  • eurokody.net Information about PN-EN - Eurocodes.