Fungsi périodik

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Dina matematika, fungsi périodik nyaéta hiji fungsi nu malikan nileyna dina interval atawa periode nu teratur. Conto nu pangpentingna nyaeta fungsi trigonométri, nu malikan sanggeus interval panjang 2π. Fungsi periodik dipake dina sains keur nerangkeun osilasi, gelombang, jeung fenomena liana nu mintonkeun periodisitas. Fungsi sejena nu henteu periodik disebut aperiodik atawa -non-periodik.

Ilustrasi fungsi periodik kalayan periode P.

Definisi[édit | sunting sumber]

Fungsi f disebut 'periodik lamun

f(x+P) = f(x) \,\!

Tempo oge[édit | sunting sumber]

Tumbu kaluar[édit | sunting sumber]