Imunisasi

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Imunisasi nyaéta prosés prévéntif keur ningkatkeun daya tahan awak, ku jalan ngasupkeun hiji bahan (agent) kana jero awak, supaya awak urang bisa ngawangun katahanan pikeun ngalawan bahan éta. Bahan éta dipikawanoh minangka imunogén. Imunisasi sarua jeung vaksinasi, lamun vaksinasi éta migunakeun bahan nu bisa nginféksi sacara aktif saperti nu dilakukeun waktu imunisasi. Sahingga, imunisasi mangrupakeun istilah anu ilahar pikeun vaksinasi jeung hal-hal anu dihasilkeun tina prosés ieu.

Nalika munggaran sistim katahanan manusa disanghareupkeun kana hiji panyakit, sistim katahanan eta bakal ngawangun kamampuan pikeun ngaréspon inféksi nu datang satuluyna. Ku sabab eta, ku jalan ngasupkeun imunogén kalayan cara-cara anu egus diatur, awak diharepkeun bakal bisa ngalindungan sorangannana tinu inféksi dina waktu-waktu saterusna salila hirup.

Tempo Ogé[édit | sunting sumber]


Nulis.jpg