Joseph Fourier

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Joseph Fourier

Baron Jean Baptiste Joseph Fourier (1768-1830), nyaéta saurang fisikawan matématika, anu katara dina kontéks Révolusi Perancis jeung sagala halna.[1] Aya anu nganggap yén karir anjeunna téh punjul alatan keur aya dina puncak jeung kaayaan arus pulitik harita.[1]

Anjeunna boga sababaraha peran dina kahirupanana, nyaéta minangka gurur, polisi rahasia, tahanan pulitik, gupernur Mesir, pangawas di Isére jueng Rhone, sobat Napoleon, jeung sekretaris Akademi des Sciences.[1] Hasil gawé gedé anjeunna nyaéta analisa téori ngeunaan panas, anu ngarobah cara mikir para élmuwan ngeunaan fungsi jeung nangtukeun persamaan pikeun transfer panas dina banda padet.[1]

Dina bulan Désémber taun 1807 anjeunna maca memoir panjang dina “the propagation of heat in solids” saméméh anjeunna ngajar di kelas di Institut de France.[1] Hal éta leuwih museur kana difusi panas diantara masa padet jeung kasus husus nu tangtu pikeun wangun anu tuluy-tuluyan.[1]

Angka Fourier (Fourier Number (Fo)) nyaéta hiji diménsi dina grup anu saeutik kalawan munculna sacara alamiah tina persamaan konduksi tandiménsionalisasi.[2] ieu hal téh pohara legana dipaké pikeun ngadéskripsikeun jeung ngira-ngira réspon témpratur material dina prosés transisi konduktif panas jeung tiis.[2] Hal anu has dina Angka Fourier mungkin dibasajankeun alatan nimbang-nimbang kasus anu basajan tina konduksi hiji dimensional.[2]

Sumber[édit | sunting sumber]

  1. a b c d e f (en)Joseph Fourier (diakses tanggal 30 November 2011)
  2. a b c (en)Fourier Number (diakses tanggal 30 Nevember 2011)
Nulis.jpg