Karpét

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi

Karpét nyaéta hiji banda anu digunakeun pikeun ampar téras dijero imah. biasana karpét- karpét anu digunakeun téh mangrupa karpét anu ngandung unsur estetik sangkan téras dijero imah téh katempona éndah. Jaman ayeuna mah karpét téh geus dipikawanoh ku balaréa, kaasup di masarakat Sunda. Dina pungsina karpét lain ngan ukur pikeun kaéndahan wungkul tapi ogé bisa dimangpaatkeun pikeun kumpul jeung kulawarga, narima tamu, sarta kaberesihan dijero imah.

Mangpaat karpét séjénna nya éta :

  • Nyiptakeun suasana anu béda dina jero rohangan, variasi warna jeung motif karpét bisa ngarojong téma anu ditunjukeun dina rohangan éta. Contona, saupama karpét anu digunakeun nya éta karpét anu warnana lembut jeung motifna floral, bisa ngagambarkeun kesan romantis kana rohangan éta.[1]

Catetan[édit | sunting sumber]

Nulis.jpg