Leungeun

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas basa Sunda
Luncat ka: pituduh, sungsi
Leungeun
Tupaia javanica, Homo sapiens

Leungeun nya éta anggota awak ti mimiti siku atawa ti mimiti pergelangan leungeun nepi ka tungtung ramo. [1]

Bagian[édit | sunting sumber]

1. Indung Leungeun [2]

2. Curuk [2]

3. Jajangkung [2]

4. Jariji [2]

5. Cinggir [2]


Tulang Leungeun[édit | sunting sumber]

Aya 27 tulang anu mangrupa carangka dasar leungeun jeung pergelangan leungeun. [3] Tulang-tulang ieu dikelompokeun jadi carpals, metacefarpals, sarta falang. [3] Pergelangan leungeun nya éta sendi anu pang kompleksna dina awak.[3] Bagian ieu diwengku ku dalapan tulang karpal anu dikelompokeun jadi dua jajar gumantung kana gerakanana.[3] Ti radial nepi ka ulnaris, jajar proksimal diwangun ku os skafoid, ngawangun semi bulan, triquetrum, sarta ngawangun kacang tulang.[3] Di arah anu sarua, jajar distal diwangun ku trapezium, sagi opat anu dua sisina saluyu, lumangsung, jeung béngkok.[3] Sakabéh tulang karpal pergelangan miboga fungsina masing-masing kajaba os pisiformis. [3] Tangan berisi 5 metakarpal tulang. Setiap metakarpal ditandai sebagai memiliki dasar, poros, leher, dan kepala. Tulang metakarpal pertama (jempol) adalah terpendek dan paling mobile. Hal berartikulasi proksimal dengan trapezium. Yang lainnya 4 metacarpals mengartikulasikan dengan trapesium, terjadi, dan bengkok di pangkalan. Setiap kepala metakarpal berartikulasi distal dengan falang proksimal setiap digit.








Leungeun miboga opat welas phalanges.[3] Tiap digit miboga tilu phalanges nya éta proksimal, tengah, jeung distal, iwal indung leungeun ngan miboga memfalanghalanges hungkul.[3]


Nulis.jpg



Rujukan[édit | sunting sumber]

  1. Wangenan (Diakses tanggal 16 November 2011)
  2. a b c d e Bagian Leungeun(Diakses tanggal 2011)
  3. a b c d e f g h i Tulang (Diakses tanggal 16 November 2011)