Macan Tamil

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, sungsi

Organisasi Pangbébasan Macan Tamil Eelam (Basa Inggris: Liberation Tigers of Tamil Eelam; LTTE, Basa Tamil: தமிழீழ விடுதலைப் புலிகள்), nu leuwih kasohor minangka Macan Tamil diadegkeun taun 1976 kalayan tujuan utama pikeun ngadegkeun nagara Tamil nu merdika jeung berdaulat di wetan kalereun Sri Langka.

Pamingpin organisasi ieu nyaeta Pupuhu Nasionalis Tamil Velupillai Prabakharan nu diteangan ku Interpol kalayan tuduhan "maehan, kajahatan terorganisasi, jeung terorisme" [1]. LTTE ngarekrut sabagian gede kaderna ti organisasi militan Tamil sejen, nu hayang ngadegkeun nagara merdeka di weta kalereun Sri Langka.

Tumbu luar[édit | sunting sumber]